Ministrul Energiei: Nu ne putem salva vecinii cu exporturile de gaze naturale

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 11:51
2228 citiri
Ministrul Energiei: Nu ne putem salva vecinii cu exporturile de gaze naturale
Foto: Gov.ro/Arhiva

Romania va trece peste aceasta iarna fara probleme, indiferent de ce s-ar putea intampla la est de tara noastra, transmite ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

El precizeaza insa ca Romania nu e in masura sa-si ajute vecinii cu exporturi de gaze. Acest lucru ar putea deveni realitate peste patru-cinci ani.

Razvan Nicolescu anunta ca livrarile de gaze din Rusia catre Romania sunt la volum normal in prezent.

Rusia pune tunurile energetice pe Romania? De ce a redus Gazprom livrarile de gaze

"In momentul de fata nu sunt probleme. Cred ca suntem suficient de independenti in asa fel incat sa trecem aceasta iarna fara probleme, indiferent de ce s-ar putea intampla in estul Romaniei", explica oficialul, la RFI Romania.

Intrebat ce cantitati de gaze importa Romania in momentul de fata din Rusia, ministrul a raspuns ca e vorba de foarte putin.

"Aproape nesemnificativ, o cantitate de aproximativ 0,2 milioane de metri cubi pe zi, in conditiile in care in aceste zile avem o productie de aproximativ 31 de milioane de metri cubi, iar consumul Romaniei in aceste zile este undeva in jurul cifrei de 16 milioane de metri cubi", precizeaza ministrul delegat pentru Energie.

Citeste mai departe despre daca suntem in masura sa salvam tarile vecine cu export de gaze romanesti pe RFI Romania.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Romania gaze export vecini, #export gaze vecini, #Romania gaze vecini , #ministru delegat