Cu cine poate juca România în Billie Jean King Cup după ce a zdrobit Ungaria

Duminica, 13 Noiembrie 2022, ora 10:29
3930 citiri
Cu cine poate juca România în Billie Jean King Cup după ce a zdrobit Ungaria
România a învins Ungaria în Billie Jean King Cup

România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup, sâmbătă, în Oradea Arena, după ce perechea Jaqueline Cristian/Monica Niculescu a învins cuplul Reka-Luca Jani/Panna Udvardy cu 5-7, 6-4, 10-4 în meciul de dublu.

Româncele s-au impus după o oră şi 44 de minute, într-o partidă fără miză, după ce Ana Bogdan a adus victoria tricolorelor.

În primul meci de simplu de vineri, Ana Bogdan (48 WTA) a învins-o pe Dalma Galfi (85 WTA) cu 6-1, 6-4. Jaqueline Cristian (148 WTA) a câştigat a doua partidă de simplu cu 6-2, 4-6, 7-6 (7-3), în faţa Annei Bondar (71 WTA).

Ana Bogdan a învins-o sâmbătă pe Panna Udvardy cu 6-0, 6-2 şi a adus victoria echipei feminine de tenis a României în faţa Ungariei.

Ana Bogdan (48 WTA), care iniţial trebuia să o înfrunte pe Anna Bondar, a dispus de Panna Udvardy (83 WTA) după o oră şi 11 minute.

Aceasta este prima victorie pentru Horia Tecău în calitate de căpitan nejucător al României, după debutul nefericit din primăvară, 0-4 cu Polonia.

Astfel, România va evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, etapă programată cel mai probabil în luna aprilie.

Alături de România se vor mai afla în urne la tragerea la sorți celelalte câștigătoare din play-off (Franța, Germania, Austria, Ucraina, Brazilia, Slovenia și Mexic), dar și echipele din faza finală 2022 (Marea Britanie, Cehia, Canada, Italia, Slovacia, Belgia, Spania, Kazahstan, SUA și Polonia), exceptând finalistele Australia și Cehia, calificate direct.

Cele 19 echipe vor fi ordonate la tragerea la sorți în două urne, în funcție de clasamentul la zi în ierarhia Billie Jean King Cup. În acest moment, România ar fi prima națională din urna a doua, însă sunt șanse mari ca tricolorele să depășească Italia și să prindă urna favoritelor.

Cum arată în prezent cele două urne:

Urna 1: Franța, Spania, Cehia, Canada, SUA, Slovacia, Kazahstan, Germania, Italia

Urna 2: România, Belgia, Polonia, Marea Britanie, Brazilia, Mexic, Ucraina, Austria, Slovenia

Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Canotoarele Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au cucerit duminică, 28 aprilie, a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). În proba de...
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
#Romania, #Ungaria, #Billie Jean King Cup , #stiri tenis