România, victorie magnifică la Mondialul de handbal! Jucătoarele noastre au făcut un meci mare cu Serbia și au un culoar perfect în continuare

Duminica, 03 Decembrie 2023, ora 20:23
8728 citiri
România, victorie magnifică la Mondialul de handbal! Jucătoarele noastre au făcut un meci mare cu Serbia și au un culoar perfect în continuare
Seraficeanu a jucat extraordinar

Naționala de handbal a României a strălucit la Campionatul Mondial în a doua partidă din Grupa E.

Handbalistele noastre au făcut un meci excepțional împotriva Serbiei și au câștigat la pas partida, scor 37-28.

A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale naționalei României din ultimii ani, cu multe faze în viteză, contraatacuri și un joc dezvoltat perfect pe extreme, unde Seraficeanu și Dincă au făcut legea.

În aplauzele galeriei tricolore, pentru România au marcat Buceschi 8 goluri, Seraficeanu 7, Dincă 4, Pintea 4, Laslo 4, Popa 2, Ostase 2, Dindiligan 2, Gogîrlă 2, Bazaliu 1, Bucur 1. Din echipa Serbiei s-au remarcat Jovovic 5 şi Janjusevic 5.

România a acumulat patru puncte, după victoriile cu Chile și Serbia, și urmează să joace cu Danemarca marți seara (ora 21.30) pentru primul loc în grupa E și pentru a merge cu cât mai multe puncte în grupele principale.

Culoar fantastic spre sferturi și chiar semifinale

Primele trei clasate în grupe vor obţine calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

Cu victoria din meciul cu Serbia, având cel puțin două puncte asigurate în grupele principale, România se bucură de un culoar extrem de favorabil în fazele avansate.

Astfel, după meciul cu Danemarca, va urma o grupă principală în care România va evolua cu echipele calificate din Grupa F, Germania, Polonia și, cel mai probabil, Japonia, naționale abordabile în lupta pentru unul din primele două locuri, care duc în sferturi.

Apoi, în sferturi, România ar putea întâlni una dintre cele mai bune echipe din Grupele A și B, adică Suedia (una dintre gazde), Ungaria sau Muntenegru.

Ca urmare, pe acest culoar fantastic, România ar evita până în semifinale echipe precum Norvegia, Franța, Olanda, Brazilia sau Spania.

Neagu, din grupele principale

Cristina Neagu, accidentată, nu a jucat împotriva Serbiei și nu va fi folosită nici cu Danemarca. Se încearcă introducerea ei treptată în grupele principale.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și președintele României Klaus Iohannis s-au angajat marţi, 23 aprilie, să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă...
#Romania, #Serbia, #handbal, #Campionatul Mondial, #Danemarca, #Polonia, #Germania, #Japonia, #grupe principale , #stiri handbal