Rompetrol Rafinare: Pierderi nete de 119 milioane de dolari

Joi, 12 August 2010, ora 08:07
1204 citiri
Rompetrol Rafinare: Pierderi nete de 119 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare, membra a Grupului Rompetrol, a inregistrat in primul semestru al anului 2010 pierderi nete de 119 milioane de dolari si un profit operational (EBITDA) negativ de 24,7 milioane dolari, informeaza un comunicat al companiei.

Cifra de afaceri consolidata a companiei a fost de 1,76 miliarde de dolari, in crestere cu 24 la suta fata de valoarea consemnata in perioada similara din 2009.

Rezultatele obtinute de Rompetrol Rafinare au fost influentate atat de actualele conditii economice interne si internationale, cat si de o serie de factori externi, independenti de activitatea rafinariei.

Printre acestia se numara majorarea cu 50 la suta a cotatiei titeiului, care a determinat o crestere a capitalului de lucru si a finantarilor aferente, diferentele de curs valutar pe fondul deprecierii monedei nationale (18 la suta pentru Ron/dolari si 4 la suta pentru Ron/Euro), precum si influentele crizei financiare internationale.

In primul semestru, exporturile totale ale Rompetrol Rafinare, impreuna cu subsidiarele sale Rompetrol Petrochemicals si Rompetrol Gas, au atins un nivel de 554 milioane dolari, in crestere cu 15 la suta fata de primul semestru din 2009.

Pe fondul evolutiei cotatiilor produselor petroliere, segmentul de rafinare (rafinaria Petromidia si punctul de lucru Vega Ploiesti) a consemnat in primul semestru o crestere cu 25 la suta a cifrei de afaceri, pana la un nivel de 1,5 miliarde USD.

In aceeasi perioada, rezultatul operational negativ a ajuns de la 5,5 milioane la 29 de milioane dolari, fiind puternic influentat de conditiile interne si externe ( scaderea cu 35% a marjelor de rafinare, cresterea stocurilor si diminuarea cererii).

Astfel, vanzarile totale de carburanti aferente acestui segment au fost de peste 1,3 milioane de tone, pe fondul unei cantitati totale de materii prime procesate de 1,9 milioane de tone, ambele in scadere cu aproximativ 9 la suta fata de semestrul I din 2009.

In ceea ce priveste piata de desfacere, compania a inregistrat o scadere de 22 la suta a exporturilor de carburanti, mentinand acelasi nivel al vanzarilor pe piata interna, de aproximativ 700.000 de tone

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#profit Rompetrol, #pierderi Rompetrol, #rafinarie Rompetrol , #stiri Rompetrol
Comentarii
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
normal ca exporta profitul plus externalizarea a ceea ce ar fi in tara imposibil de scos
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
pe fondul acestor declaratii as cumpara actiunile daca ar scadea