Spania și-a dat afară antrenorul care a câștigat Cupa Mondială, dar l-a menținut pe șeful federației

Marti, 05 Septembrie 2023, ora 19:48
2096 citiri
Spania și-a dat afară antrenorul care a câștigat Cupa Mondială, dar l-a menținut pe șeful federației
Jorge Vilda și Rubiales

Selecţionerul echipei spaniole de fotbal feminin, Jorge Vilda, un apropiat al lui Luis Rubiales şi ale cărui metode erau criticate de jucătoarele sale, a fost demis, marţi, a anunţat Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF).

Într-un comunicat, RFEF a anunţat că "se desparte de Jorge Vilda în calitate de director sportiv şi antrenor al echipei naţionale feminine".

Demiterea este descrisă ca fiind "una dintre primele măsuri de restructurare" luate de autorităţile fotbalistice spaniole, aflate într-un adevărat haos după ce Rubiales a sărutat-o forţtat pe jucătoarea Jennifer Hermoso după titlul mondial câştigat de Spania la 20 august.

Vilda are 42 de ani şi era selecţioner din 2015. El avea contract până în 2024.

Pe de altă parte, Federaţia Spaniolă şi-a cerut scuze, marţi, pentru comportamentul lui Luis Rubiales, printr-un comunicat de presă publicat pe reţelele de socializare.

„Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal, prin preşedintele său Pedro Rocha, consideră că este esenţial să ceară sincer iertare lumii fotbalului în ansamblu pentru comportamentul total inacceptabil al celui mai înalt reprezentant instituţional al său în timpul finalei Cupei Mondiale şi în momentele care au urmat, ceea ce nu corespunde deloc valorilor întregii societăţi spaniole, instituţiilor sale, reprezentanţilor acesteia, sportivilor şi liderilor sportului spaniol. Societatea spaniolă este un exemplu de toleranţă şi civism, în toate sferele sociale şi politice; şi a fost un exemplu de comportament sportiv, aşa cum s-a demonstrat de-a lungul ultimelor decenii la toate evenimentele sportive la care Spania a participat. Nobleţea şi prestigiul internaţional al societăţii noastre şi al sportului nostru au fost afectate în ultimele zile de acţiunile lui Luis M. Rubiales”, a scris RFEF în comunicatul de presă.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a stârnit indignare în lume după ce, în mod neaşteptat, a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială feminin, la Sydney, în 20 august.

Câteva zile mai târziu, în pofida unei avalanşe de critici şi de apeluri la demisie, şeful federaţiei a anunţat că nu va demisiona pentru "un mic sărut", denunţând "falsul feminism" şi susţinând că a obţinut permisiunea jucătoarei înainte de a o săruta.

Acest lucru a fost negat de Hermoso, care a spus că s-a simţit "atacată".

FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, l-a suspendat provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile.

Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Un studiu realizat de către experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite, publicat în Journal of Climate anunță vești groaznice pentru turiști, înclusiv...
Protest uriaș pentru a împiedica premierul să demisioneze. De ce ia în calcul Pedro Sanchez să plece din fruntea guvernului spaniol VIDEO
Protest uriaș pentru a împiedica premierul să demisioneze. De ce ia în calcul Pedro Sanchez să plece din fruntea guvernului spaniol VIDEO
Mii de susţinători ai Partidului Socialist spaniol s-au adunat sâmbătă, 27 aprilie, pentru a-i cere premierului Pedro Sanchez să nu demisioneze. S-a întâmplat cu mai puţin de 48 de ore...
#rubiales, #jorge vilda, #Spania, #fotbal feminin , #stiri fotbal