Cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă, România a devenit campioană europeană

Joi, 29 Februarie 2024, ora 18:05
4236 citiri
Cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă, România a devenit campioană europeană
Echipa României, campioană europeană

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de aur, joi, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Napoli (Italia), după ce a învins în finală formaţia Franţei cu scorul de 45-36.

România, în formula Casian Cîdu, Vlad Covaliu (fiul lui Mihai Covaliu), Mihnea Enache, Radu Niţu, a surclasat Olanda în optimi cu 45-12, în sferturi a dispus de Germania cu 45-27, iar în semifinale a câştigat în faţa Săaniei cu 45-28. Podiumul a fost completat de Spania.

În proba feminină de spadă pe echipe, România (Alexandra Drăgan, Isabella Andreea Niculai, Emma Şonţ, Ana Tomşa) s-a clasat pe 8.

În optimi, tricolorele au învins Italia cu 39-35, dar au cedat în sferturile de finală în faţa Ucrainei, cu 40-42.

România a pierdut ambele dueluri pentru poziţiile 5-8, mai întâi în faţa Turciei, cu 43-44, iar apoi în faţa Marii Britanii, cu 32-44.

România a obţinut două medalii la Europenele de juniori, ambele la sabie, aurul echipei masculine şi bronzul Amaliei Covaliu, la individual feminin.

La Europenele de juniori de anul trecut, de la Tallinn, România a obţinut trei medalii: echipa masculină de sabie a României, compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, a cucerit medaliile de aur, Amalia Stan a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie, iar Casian Cîdu a câştigat şi el medalia de bronz în proba individuală de sabie.

România nu a câştigat nicio medalie la Europenele de cadeţi de la Roma, desfăşurate anterior, după ce la Europenele de cadeţi din 2023 de la Tallinn, a obţinut o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz: echipa feminină de sabie a României a cucerit medaliile de aur, echipa masculină de sabie a obţinut argintul, Casian Cîdu a obţinut medalia de argint în proba de sabie, Amalia Covaliu a cucerit argintul la sabie, iar Anastasia Fusea a câştigat bronzul la sabie.

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
Scrima românească a evitat o rușine de proporții. De aproape 100 de ani nu se mai întâmplase
Scrima românească a evitat o rușine de proporții. De aproape 100 de ani nu se mai întâmplase
Scrimera Mălina Călugăreanu s-a calificat sâmbătă la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a impus în proba feminină de floretă, la Differdange. În Luxemburg, Mălina Călugăreanu...
#scrima, #Romania, #campioana europeana, #Mihai Covaliu , #stiri din sport