Cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă, România a devenit campioană europeană

Joi, 29 Februarie 2024, ora 18:05
4190 citiri
Cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă, România a devenit campioană europeană
Echipa României, campioană europeană

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de aur, joi, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Napoli (Italia), după ce a învins în finală formaţia Franţei cu scorul de 45-36.

România, în formula Casian Cîdu, Vlad Covaliu (fiul lui Mihai Covaliu), Mihnea Enache, Radu Niţu, a surclasat Olanda în optimi cu 45-12, în sferturi a dispus de Germania cu 45-27, iar în semifinale a câştigat în faţa Săaniei cu 45-28. Podiumul a fost completat de Spania.

În proba feminină de spadă pe echipe, România (Alexandra Drăgan, Isabella Andreea Niculai, Emma Şonţ, Ana Tomşa) s-a clasat pe 8.

În optimi, tricolorele au învins Italia cu 39-35, dar au cedat în sferturile de finală în faţa Ucrainei, cu 40-42.

România a pierdut ambele dueluri pentru poziţiile 5-8, mai întâi în faţa Turciei, cu 43-44, iar apoi în faţa Marii Britanii, cu 32-44.

România a obţinut două medalii la Europenele de juniori, ambele la sabie, aurul echipei masculine şi bronzul Amaliei Covaliu, la individual feminin.

La Europenele de juniori de anul trecut, de la Tallinn, România a obţinut trei medalii: echipa masculină de sabie a României, compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, a cucerit medaliile de aur, Amalia Stan a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie, iar Casian Cîdu a câştigat şi el medalia de bronz în proba individuală de sabie.

România nu a câştigat nicio medalie la Europenele de cadeţi de la Roma, desfăşurate anterior, după ce la Europenele de cadeţi din 2023 de la Tallinn, a obţinut o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz: echipa feminină de sabie a României a cucerit medaliile de aur, echipa masculină de sabie a obţinut argintul, Casian Cîdu a obţinut medalia de argint în proba de sabie, Amalia Covaliu a cucerit argintul la sabie, iar Anastasia Fusea a câştigat bronzul la sabie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Simona Halep și lipsa ciudată de reacție. Ce-a preferat să facă fosta lideră mondială FOTO
Simona Halep și lipsa ciudată de reacție. Ce-a preferat să facă fosta lideră mondială FOTO
Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. Tricolorele s-au calificat miraculos la turneul...
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Când vine vorba despre orașele României, discuțiile se învârt frecvent în jurul celor mai frumoase. Unele zone din țara noastră se fac remarcate prin obiceiurile localnicilor care nu sunt...
#scrima, #Romania, #campioana europeana, #Mihai Covaliu , #stiri din sport