De ce ne chinuie organizatorii de la Roland Garros in fiecare an: Simona Halep i-a criticat dur pe francezi in trecut

Joi, 06 Iunie 2019, ora 07:00
19382 citiri
De ce ne chinuie organizatorii de la Roland Garros in fiecare an: Simona Halep i-a criticat dur pe francezi in trecut
Foto: Twitter/Roland Garros

Toate meciurile programate miercuri la Roland Garros au fost amanate din cauza ploii, intrucat Openul Frantei este singurul turneu de Grand Slam din calendar ce nu beneficiaza macar de o arena acoperita.

Problema lipsei unui teren acoperit la Roland Garros dateaza de ani buni, dar cu toate aceastea, desi am ajuns in cea de-a 91-a editie a Openului Frantei in aceasta locatie, lucrurile nu s-au rezolvat.

Organizatorii promit ca vor rezolva situatia din 2020, cand arena centrala ar urma sa beneficieze de un acoperis retractabil, dar putini sunt cei care ii mai cred pe francezi.

Asta deoarece promisiunile au curs in fiecare an incepand cu 2004, dar niciodata nu s-au si concretizat. An de an programul a fost dat peste cap din cauza ploii, iar numeroase meciuri au fost amanate.

Francezii au insa un istoric bogat al promisiunilor in privinta acoperisului. Dupa planurile puse doar pe hartie intre 2004 si 2008, Federatia Franceza avea sa anunte, in 2009, ca l-a desemnat pe arhitectul Marc Mimram sa proiecteze renovarea terenului central, care urma sa beneficieze de un acoperis retractabil.

Consiliul orasului Paris s-a opus insa in 2010 acestui plan si a propus constructia unui nou complex, in afara orasului. Cum costurile erau prea ridicate, Federatia de Tenis din Franta a hotarat, in 2011, ca turneul sa ramana la Roland Garros si a adus din nou in discutie modernizarea cu un acoperis retractabil.

Lucrurile au stagnat insa din motive birocratice, iar in 2015 Ministerul de Mediu din Franta a intervenit si a cerut detalii suplimentare pentru a se asigura ca ecosistemul nu va fi afectat de reconstructie.

In 2015, Federatia de Tenis din Franta a anuntat ca a obtinut toate permisele necesare si ca arena centrala va beneficia de un acoperis retractabil din 2019.

Cateva luni mai tarziu, in decembrie 2015, Curtea Administrativa din Paris a suspendat insa demararea lucrarilor, iar Federatia a facut apel.

Lucrurile au luat o noua turnura la editia din 2016, cand a plouat mai multe zile in sir, iar programul a fost compactat atat de rau incat multe meciuri s-au jucat pe ploaie.

Printre victime s-a aflat si Simona Halep, care a inceput meciul cu Samantha Stosur duminica si l-a incheiat, pe o ploaie teribila, abia marti.

Cunoscuta pentru calmul sau, Simona nu si-a mai putut stapani nervii atunci si i-a criticat dur pe organizatori.

"A fost imposibil sa joci pe acest teren, dar nimanui nu-i pasa de jucatori! Nu-mi pasa ca am pierdut, dar era sa ma accidentez! Am resimtit dureri! Poate ca organizatorii sunt speriati ca zilele trec si nu se poate juca, dar nu se poate asa ceva!", a spus Simona in 2016.

In cele din urma, reconstructia arenei centrale de la Roland Garros a inceput anul trecut. Arena a fost modernizata, insa lipseste in continuare acoperisul retractabil. Organizatorii sustin ca problema va fi rezolvata abia din 2020.

C.S.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#acoperis Roland Garros, #de ce nu are Roland Garros , #Roland Garros