"Dopajul nu lasă loc de îndoială!" Ce cred francezii despre Simona Halep

Sambata, 23 Septembrie 2023, ora 07:58
4028 citiri
"Dopajul nu lasă loc de îndoială!" Ce cred francezii despre Simona Halep
Simona Halep FOTO DigiSport.ro

Suspendareape patru ani a Simonei Halep generează în continuare reacții favorabile sau critice la adresa jucătoarei din România.

O parte a presei din Franța pune la îndoială verdictul dat de ITIA în privința cazului de dopaj al Simonei Halep.

”Tenisul nu a fost ferit de dopaj, iar un nou caz a făcut vâlvă în ultimele zile. Simona Halep, fost număr 1 mondial și câștigătoare a turneelor de la Roland Garros și Wimbledon, a fost depistată pozitiv cu o substanță dopantă în urmă cu un an.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a pronunțat recent o sancțiune: suspendare de 4 ani pentru românca de 31 de ani. Dar povestea nu se termină aici.

Când problema a izbucnit la sfârșitul anului trecut, multă lume a crezut că este o glumă proastă, având în vedere reputația Simonei Halep în circuitul feminin.

Românca este unul dintre cele mai cunoscute nume din ultimii zece ani în WTA, dar cazul ei face furori. Iar, dacă e să ne luăm după raportul ITIA, dopajul nu lasă loc de îndoială... Cu toate acestea, mulți încă mai cred că este nevinovată.

Dacă ne uităm la detalii, ar fi imposibil ca românca să nu fi trișat, având în vedere toate probele analizate. Mai mult, în pașaportul ei biologic au fost găsite nereguli, ceea ce implică o intenție de dopaj la un moment dat.

Deși Simona Halep a făcut apel direct la decizie, mulți o susțin și nu cred că este vinovată. Fostul nr. 1 și-a bazat apărarea pe faptul că a luat suplimente alimentare contaminate cu produsul dopant Roxadustat.

Cu trei zile înainte de testul pozitiv, ea chiar a fost testată negativ și susține că administrarea acestui produs ar fi avut un impact negativ asupra performanțelor sale sportive.

Dacă lucrurile s-ar încheia aici, Simona Halep ar fi suspendată până în 2026, ceea ce ar însemna sfârșitul carierei sale, întrucât va avea 35 de ani atunci.

Cu toate acestea, mulți din lumea tenisului și din lumea medicală cred în nevinovăția ei, după cum a dezvăluit Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches, într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile pentru L'Equipe”, au notat francezii de la Le10Sport, conform digisport.ro.

Eveniment Quarterly Report

"E condamnată la moarte!" Ion Țiriac, verdict despre situația Simonei Halep
"E condamnată la moarte!" Ion Țiriac, verdict despre situația Simonei Halep
Ion Țiriac nu se împacă deloc cu situația în care a ajuns Simona Halep și a decis să protesteze virulent împotriva acestei decizii de suspendare pe patru ani. Omul de afaceri crede că...
Ion Țiriac, despre Simona Halep: ”Multă lume a uitat cine e”
Ion Țiriac, despre Simona Halep: ”Multă lume a uitat cine e”
Simona Halep nu a mai jucat niciun meci oficial din luna august 2022 și speră să revină în circuit în 2024, dar semnele nu sunt promițătoare. TAS nu va judeca apelul Simonei mai devreme de...
#Simona Halep, #dopaj, #francezi, #jurnalisti, #parere, #opinie, #indoiala , #stiri tenis