Marea eroare făcut de Simona Halep în cazul de dopaj. Un ofițer anti-doping dezvăluie ce trebuia să facă

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 08:09
5113 citiri
Marea eroare făcut de Simona Halep în cazul de dopaj. Un ofițer anti-doping dezvăluie ce trebuia să facă
Simona Halep FOTO DigiSport.ro

În cadrul emisiunii „De vorbă cu Diaspora” de la Radio Gold FM, moderată de Mihai Rusu și Alin Stanciu, ofițerul de control anti-doping, Sorin Văleanu, a oferit detalii extrem de importante despre cazul Simona Halep.

Chestionat în legătură cu faptul că Simona a aruncat întreaga vină pe umerii lui Patrick Mouratoglou, care i-a dat un supliment presupus contaminat cu roxadustat, expertul anti-doping a afirmat că alibiul sportivei nu poate sta în picioare. Asta pentru că era de datoria lui Halep să testeze suplimentul de colagen înaintea de a-l consuma. „Este foarte simplu de răspuns la întrebarea aceasta. Sportivii ăștia foarte buni și antrenorii lor primesc de la federații o listă întreagă cu suplimente alimentare, care sunt controlate, verificate și au voie să le ia fără probleme.

Dacă un sportiv se decide să ia altceva decât suplimentele aprobate de federație sau ANAD, atunci o face pe riscul lui! Dacă într-adevăr un sportiv vrea să ia ceva nou, în momentul ăla trebuie să trimită la analize și așteaptă până vin analizele. Dacă analizele spun că poți să iei suplimentul, ia-l! Dar nu poți să iei ceva fără să fie analizat, ca după aia să spui că a fost infectată aia! Păi a cui este vina? Un sportiv care câștigă atât de mulți bani, de la el se poate pretinde să ceară aprobarea laboratoarelor atunci când ia ceva deosebit.

Multe suplimente sunt foarte bune, dar nu au efectul pe care îl așteaptă sportivul. Și atunci încearcă altceva, substanțe care vin din țări care nu sunt controlate și au un efect mai bun! De ce au un efect mai bun? Pentru că sunt substanțe de doping. Pe cutie nu scrie niciodată. Dar având doping înăuntru sunt mai bune și sunt folosite de sportivi. Nu este voie ca un sportiv, indiferent ce spune antrenorul sau medicul, să ia ceva fără să fie analizat. Cine face treaba asta, face pe riscul său! Dacă într-adevăr sportivul crede că acel cineva este de vină, este problema lui ce face cu firma sau persoana respectivă. Dar, repet, nu se va putea transfera vina unui sportiv dopat pe antrenor sau pe un vânzător de substanțe dopante”, a explicat Sorin Văleanu, potrivit prosport.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

4 românce la Roland Garros! Care e singura șansă a Simonei Halep?
4 românce la Roland Garros! Care e singura șansă a Simonei Halep?
Turneul de tenis Roland Garros 2024 va demara peste aproape o lună, iar cei mai buni tenismeni ai lumii participă la acesta. Organizatorii au publicat deja lista de jucători și jucătoare...
Simona Halep a reacționat imediat după anunțul retragerii FOTO
Simona Halep a reacționat imediat după anunțul retragerii FOTO
Spaniola Garbiñe Muguruza, fost număr 1 WTA și rivală a Simonei Halep în circuitul mondial, şi-a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, retragerea din activitatea sportivă,...
#Simona Halep, #tenis, #eroare, #greseala, #analiza, #supliment , #stiri tenis