"E înfometată" De ce încearcă Simona Halep să revină cât mai repede în tenis

Miercuri, 13 Decembrie 2023, ora 09:17
2741 citiri
"E înfometată" De ce încearcă Simona Halep să revină cât mai repede în tenis
Simona Halep este suspendată pentru dopaj FOTO facebook

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat că o va audia pe jucătoarea română de tenis Simona Halep în perioada 7-9 februarie în procesul acesteia împotriva Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului.

”Mă bucur că am posiblitatea de a-mi prezenta și de a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, a spus Simona Halep, în cadrul unui material video postat pe Instagram.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, este convins că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) va reduce suspendarea jucătoarei Simona Halep, dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului.

"Puţină răbdare ne mai trebuie în cazul Simonei Halep. Este bine că s-a hotărât când va avea loc procesul. Sunt convins că va avea parte de o justiţie corectă şi de asemenea sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare", a afirmat Cosac la Gala Tenisului Românesc.

Oficialul FRT s-a arătat optimist în ceea ce priveşte o reîntoarcere a Simonei Halep în circuitul profesionist.

"La cât o ştiu de înfometată de performanţă, sunt convins că va merge să joace peste tot. Nu ştiu cât va fi de afectată de toată această perioadă, depinde de ea. Din câte ştiu eu, se pregăteşte, nu a renunţat niciodată, dar ceea ce este foarte important e că marile companii, care sunt în spatele ei, nu au renunţat la a o susţine, şi asta înseamnă că are multe atuuri", a mai spus Cosac.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Fostul lider WTA n-a mai jucat tenis din august 2022, când a fost eliminată în turul I la US Open. Ea a ieșit ulterior din clasamentul WTA și va fi nevoită să o ia de la zero atunci când va reveni.

Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Franţuzoaica Alizé Cornet se va retrage după Openul Franţei, a anunţat la Canal+, sâmbătă seara. Aflată pe locul 11 în lume în 2009, Alizé Cornet şi-a lăsat amprenta asupra tenisului...
Eliminată fără drept de apel la Madrid, Sorana Cîrstea a vorbit despre Simona Halep: ”Capitol închis”
Eliminată fără drept de apel la Madrid, Sorana Cîrstea a vorbit despre Simona Halep: ”Capitol închis”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă fără drept de apel de poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, cu 6-1, 6-1, sâmbătă, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la...
#Simona Halep, #dopaj, #performanta, #revenire, #tenis, #suspendare , #stiri tenis