E gata: Simona Halep a primit aviz favorabil! Detaliile din regulament care o fac să exulte pe jucătoarea noastră

Joi, 20 Iulie 2023, ora 19:44
37964 citiri
E gata: Simona Halep a primit aviz favorabil! Detaliile din regulament care o fac să exulte pe jucătoarea noastră
Simona Halep FOTO twitter

Apariția Simonei Halep pe lista US Open, informație anunțată ieri de freelancer-ul Daniel Radu, a fost doar "scânteia care a aprins focul".

Aceeași sursă a descoperit in regulamentul WTA un paragraf din care reiese faptul că jucătoarea noastră a primit o decizie favorabilă la Sport Resolutions. De ce? Nicio jucătoare care este suspendată provizoriu nu este eligibilă să se înscrie la turnee WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam care au loc în timpul perioadei în care aceasta își ispăsește pedeapsa.

Așa s-a întâmplat cu Simona Halep la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon și la alte turnee de 1000 de puncte, când ea nu a figurat pe lista de intrare.

La pagina 19 a regulamentului amintit găsim următoarele:

"În conformitate cu Regulile de Integritate, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibilă să participe la un turneu sau să fie înscrisă automat într-un turneu WTA 1000 de tip Mandatory sau de Grand Slam, care va avea loc în perioada ei de ineligibilitate sau suspendare provizorie. Dacă o jucătoare contestă suspendarea ei provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, ea poate rămâne pe lista (listele) de înscriere pentru orice turneu WTA la care a participat înainte de data intrării în vigoare a suspendării provizorii până la Termenul limită de înscriere pentru calificările a acestor turnee WTA, moment în care jucătoarea va fi retrasă automat din turneul sau turneele WTA respective, dacă este încă ineligibilă".

Ultima parte se referă doar la cazul în care o jucătoare e deja înscrisă într-un turneu, termenele limită pentru unele dintre acestea fiind și de 6 săptămâni, cum e cazul US Open.

Halep nu a apărut în niciun turneu din cele șase unde trebuia să fie automat înscrisă, conform regulilor, anume Australian Open, Indian Wells, Miami, Madrid, Roland Garros sau Wimbledon, ci doar la US Open (28 august - 10 septembrie).

Așadar, concluzia este una cât se poate de clară. Simona a primit o decizie favorabilă, din partea Sport Resolutions. Verdictul oficial urmează a fi anunțat, însă conform freelancer-ului Daniel Radu sunt doar două posibile verdicte:

1) Suspendarea provizorie i-a fost ridicată.

2) A primit o suspendare mai mică de un an, care i-a permis să se înscrie la US Open.

Indiferent care dintre aceste variante se va regăsi în verdictul ce urmează a fi anunțat, este de așteptat ca ITIA să meargă la TAS, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor sportivi care au avut câștig de cauză in fața unor tribunale independente, precum Sport Resolutions.

Notăm faptul că regula amintită există doar în regulamentul WTA, nu și în cel ATP.

Eliminată fără drept de apel la Madrid, Sorana Cîrstea a vorbit despre Simona Halep: ”Capitol închis”
Eliminată fără drept de apel la Madrid, Sorana Cîrstea a vorbit despre Simona Halep: ”Capitol închis”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă fără drept de apel de poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, cu 6-1, 6-1, sâmbătă, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la...
Simona Halep, interzis la Roma. Italienii au făcut anunțul care o lasă pe româncă în afara jocului
Simona Halep, interzis la Roma. Italienii au făcut anunțul care o lasă pe româncă în afara jocului
Revenirea pe teren a Simonei Halep, după ridicarea suspendării pentru dopaj, se transformă încet-încet într-un fiasco. Simona Halep a apucat să joace un singur meci, cel de la Miami cu...
#Simona Halep, #US Open, #verdict sport resolutions , #stiri tenis