Cum e vazuta Simona Halep de la Paris: Nu trebuie sa ne ascundem! - Interviu

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 07:14
13584 citiri
Cum e vazuta Simona Halep de la Paris: Nu trebuie sa ne ascundem! - Interviu
Foto: wimbledon.com

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala de la Wimbledon si are un parcurs excelent in turneele de Grand Slam din acest an.

Cum a ajuns aici si unde se va opri? Ziare.com a discutat despre aceste lucruri cu fostul jucator Sever Dron, component al echipei de aur a Romaniei, care a disputat doua finale de Cupa Davis.

Stabilit la Paris, fostul jucator si antrenor spune ca Simona Halep pare a fi de neoprit. "Are o calitate pe care doar marii jucatori o au", afirma Dron, cu referire la capacitatea Simonei de a se adapta pe orice suprafata de joc.

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala la Wimbledon

In ceea ce priveste sfertul de finala cu Sabine Lisicki, Dron este de parere ca romanca este favorita. "Nu trebuie sa ne ascundem!", spune, cu optimism, fostul tenismen.

Totodata, Dron a precizat ca vede un singur pericol pentru Simona Halep la Wimbledon si a vorbit si despre decaderea Serenei Williams.

Iata interviul acordat Ziare.com de Sever Dron:

O victorie categorica a Simonei. Ce impresie v-a lasat meciul?

Simona, ca de obicei! E pe val, pe val, pe val! Parca n-o mai opreste nimeni. Nici nu mai trebuie sa te uiti pe statistica, e suficient sa vezi scorul meciului. Inseamna ca Simona si-a gasit timingul. Ii convine iarba, dovedeste ca este o jucatoare buna pe toate suprafetele. Se adapteaza peste tot, iar asta este o calitate pe care o au doar marii jucatori.

Cum se va descurca Simona in sfertul cu Lisicki?

Nu trebuie sa ne ascundem, Simona Halep e favorita! Lisicki a jucat finala anul trecut si acum cred ca vrea sa isi ia revansa, dar Simona are prima sansa.

Prezentarea lui Sabine Lisicki, adversara Simonei Halep din sferturile de finala

La ce trebuie sa fie atenta Simona?

Trebuie sa tina cat mai mult mingea in joc. Chiar daca pare ciudat ce spun, trebuie sa faca acest lucru deoarece Lisicki va gresi daca va primi multe mingi. Apoi, trebuie sa vina cat mai mult spre fileu. Toate jucatoarele care castiga au un procentaj de peste 50% la fileu.

Veste excelenta pentru Simona Halep: Sharapova, eliminata in optimi la Wimbledon!

Sharapova a fost si ea eliminata, se pare ca Simona are un culoar perfect...

Toata lumea astepta meciul Sharapovei. Aici putem observa o mare calitate pe care Simona Halep o are. Celelalte jucatoare din fruntea clasamentului au pierdut si la jucatoare mai slab clasate, dar Simona pierde doar in meciurile cu jucatoare de top.

Mai e vreo jucatoare de care trebuie sa se teama?

Bouchard. Eugenie Bouchard. Joaca bine, intra peste tot, nu se teme. S-ar putea sa vedem in cativa ani, peste vreo trei-patru, o rivalitate intre Simona si Bouchard. Asa cum au fost atatea rivalitati in tenis, e posibil sa avem inca una la cel mai inalt nivel.

Cine e Eugenie Bouchard, sportiva la care Simona Halep trebuie sa fie atenta

Cum va explicati surprizele atat de mari de la Wimbledon?

E o noua epoca in tenis. Au venit jucatoare mai pregatite care isi arata calitatile. Sa stiti ca Na Li sau Serena nu joaca mai prost ca inainte, numai ca jucatoarele care vin din urma au adus un plus, au progresat. Simona Halep joaca mingea mai repede, are plusuri fata de celelalte jucatoare.

Ce se intampla cu Serena Williams? Explicatia pentru decaderea unei legende

Serena Williams are o varsta, credeti ca mai poate concura la cel mai inalt nivel?

Nu vreau sa fiu rau, dar Serena a dat tot ce a putut din ea. Daca-si va schimba modul de a juca, poate sa mai revina. Ea a jucat din doua-trei lovituri pana acum, iar lumea a observat asta si incearca sa-i returneze cat mai multe mingi. Specialistii au observat asta. Cat priveste revenirea, depinde mult si de ce motivatie va avea. Sunt unele jucatoare care daca scad mai jos de locul doi parca le-a dat cineva cu ceva in cap. Bartoli dupa ce a castigat Wimbledon spunea ca o dor toate cele. Dar sunt si jucatori precum Federer care mai au motivatie chiar si de pe locul patru. In concluzie, motivatia este cheia revenirii Serenei Williams.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Simona Halep Wimbledon, #Simona Halep sferturi Wimbledon, #Simona Halep Sever Dron , #stiri Simona Halep