Amintirile romanilor din Cadrilater, la 75 de ani de la cedarea regiunii: "Toti strigau in gura mare pe strazi: *Plecati, plecati! Dati-ne tara inapoi!*"

Sursa: Adevarul
Sambata, 09 Mai 2015, ora 13:40
215 citiri
Cel mai scurt drum spre Silistra incepe la Chiciu, pe malul romanesc al Dunarii. Peste intinderea de apa, in departare, cateva blocuri-turn sunt scaldate de razele unui soare prietenos de primavara. In trecut, acolo era Cadrilaterul, pamant romanesc, astazi este Bulgaria. In partea cealalta se poate ajunge doar cu bacul, care circula din sfert in sfert de ora, dupa cum este notat pe o pancarta, aflata aproape de punctul de imbarcare. In realitate, intarzie minute bune. Un drum costa 2 lei ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.