Standard Liege si Rapid Viena au castigat campionatele in Belgia si Austria

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 11:57
775 citiri
Standard Liege si Rapid Viena au castigat campionatele in Belgia si Austria

Standard Liege a cucerit cel de-al 9-lea titlu de campioana a Belgiei din istoria sa, chiar intr-un meci cu rival Anderlecht Bruxelles, pe care a invins-o duminica, cu 2-0, in etapa cu numarul 31 din "Jupiter League". Ambele goluri ale invingatorilor au fost marcate in repriza secunda, de Mbokani (min.54 si 77).

In urma acestei victorii, Standard s-a distantat la 10 puncte de principalele sale urmaritoare, Anderlecht si FC Bruges, nemaiputand fi ajunsa in ultimele trei etape ale sezonului. Clubul din Liege nu mai castigase campionatul de 25 de ani.

In Austria, Rapid Viena a castigat titlul de campioana cu o etapa inainte de finalul sezonului, dupa ce s-a impus duminica, scor 3-0, in meciul cu formatia Altach. Rapid a marcat prin Boskovic (min. 7), Maierhofer (min. 10) si Hoffer (min. 31), cucerind matematic cel de-al 32-lea titlu de campioana din istorie.

Clubul din Viena are cu o etapa inainte de finalul sezonului un avans de patru puncte fata de formatia de pe locul doi, Red Bull Salzburg.

#Belgia, #campionat, #Standard Liege , #campionatul Belgiei