Steaua lui Becali chiar risca excluderea din Liga 1

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 07:52
9533 citiri
Steaua lui Becali chiar risca excluderea din Liga 1

Scriam, la sfarsitul anului trecut, ca echipa lui Gigi Becali risca sa fie exclusa din Liga 1 dupa sentinta executorie a Curtii de Apel Bucuresti in procesul privind denumirea. Au trecut mai putin de doua saptamani si un membru din Comitetul Executiv al FRF confirma in premiera acest lucru.

In esenta, lucrurile sunt foarte simple si, daca se respecta legile si regulamentele in vigoare, viitoarea FC Star nu are nicio sansa sa incheie acest campionat si am sa explic mai jos de ce.

Sentinta Curtii de Apel obliga Registrul Comertului sa radieze din denumirea societatii lui Becali numele Steaua si Steaua Bucuresti. Cum sentinta este una executorie, potrivit juristului Clubului Sportiv al Armatei, Florin Talpan, ea va fi pusa in aplicare in cel mai scurt timp.

Ce inseamna cel mai scurt timp? Daca il ascultam pe Gigi Becali, inseamna "3-4 luni", pana cand Curtea de Apel va transmite partilor motivarea, plus cele 30 de zile pe care partile le au pentru a incerca calea extraordinara de atac a recursului la instanta suprema. Teoretic, se poate ajunge pana la finalul acestui sezon.

Numai ca, potrivit Codului de Procedura Civila, si citam aici articolul 264, punctul 6: "Hotararea se va redacta si se va semna in cel mult 30 de zile de la pronuntare. Opinia separata a judecatorului ramas in minoritate, precum si, cand este cazul, opinia concurenta se redacteaza si se semneaza in acelasi termen."

Cum sentinta executorie din acest caz a fost data in data de 21 decembrie, in termen de 30 de zile de la aceasta data ar trebui sa avem si motivarea redactata si gata de pus in aplicare. Asta pentru ca daca SC FC Steaua Bucuresti SA si CSA Steaua sunt partile principale ale dosarului, Registrul Comertului este partea care trebuie sa ia masuri.

Pentru ca, si aici citez minuta deciziei din 21 decembrie: "Obliga pe parata ONRC la efectuarea radierii elementelor 'Steaua Bucuresti' din cuprinsul denumirii comerciale a paratei SC Fotbal Steaua Bucuresti SA."

Mergand mai departe, dupa ce Registrul Comertului va opera aceasta modificare, echipa lui Becali va intra sub incidenta articolului 2 din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice al FRF, care interzice schimbarea denumirii unui club in timpul campionatului.

In mod normal, daca urmam logica legislatiei si a regulamentelor, echipa lui Becali are zero sanse sa incheie acest campionat, asa cum am mai spus. Insa nu ar fi deloc exclus ca FRF sa ofere o "portita" de scapare, aproband o exceptie in acest caz care, trebuie sa recunoastem, este o premiera.

Ramane insa problema reclamata de Emanuel Hulubei, membru in Comitetul Executiv al FRF. Daca la noi exista mici intelegeri la limita sau chiar peste limita regulamentelor, este greu de crezut ca UEFA va fi la fel de "intelegatoare". Iar o eventuala excludere din cupele europene pentru trei sezoane, chiar cu mentinerea in Liga 1, ar insemna falimentul pentru o echipa a carui buget se bazeaza in foarte mare parte pe banii forului continental.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Steaua Becali exclusa Liga 1, #Steaua proces Armata nume, #Steaua UEFA excludere cupe europene , #Gigi Becali