Atacul fenomenal de care si-a batut joc Steaua

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 30 August 2011, ora 09:39
3287 citiri
Atacul fenomenal de care si-a batut joc Steaua

Steaua Bucuresti a avut in propria curte doi atacanti care in acest moment fac senzatie in Ucraina si Mexic, insa a renuntat la ei pentru a aduce alti jucatori. Maicon, Dayro Moreno si Andres Mendoza, caci despre ei e vorba, nu au dezarmat dupa plecarea din Ghencea si traverseaza una din cele mai bune perioade ale carierei.

Brazilianul Maicon a evoluat in tricoul "ros-albastru" in returul sezonului trecut, sub forma de imprumut de la Volyn Lutsk. Desi nu a primit foarte multe sanse, el a reusit sa inscrie totusi de 3 ori pentru Steaua, aducand practic 6 puncte in contul echipei finantata de Gigi Becali.

In aceasta vara, chiar daca jucatorul si-a manifestat dorinta de a continua, stelistii au renuntat la serviciile lui, aducand in schimb alti atacanti - Rusescu, Mihai si Florin COstea, Tatu sau Stefan Nikolici.

800.000 de euro costa transferul definitiv al lui Maicon la Steaua, suma pe care Volyn Lutsk era dispusa sa o negocieze

Revenit in Ucraina, brazilianul nu a plans dupa Steaua, ba chiar s-a pus pe marcat goluri. Si a inscris atat de mult incat are acum mai multe reusite in campionat decat au toti atacantii Stelei la un loc!

Mihai Costea a inscris 3 goluri in tricoul Stelei, iar Rusescu si Tatu cate doua. Maicon a marcat in Ucraina 8 goluri in primele 7 etape, fiind lider detasat in clasamentul golgheterilor.

"Perla Columbiei" straluceste din nou

Dayro Moreno venea la Steaua la inceputul lui 2008 din postura de mare speranta a fostbalului columbian si chiar sud-american. Strategia "ros-albastrilor", care au luat un golgheter si l-au folosit pe mai toate posturile mai putin pe cele pe care dadea maxim randament, a fost una falimentara, jucatorul neavand evolutiile asteptate.

Adus pe doua milioane de dolari, el a revenit la echipa la care s-a consacrat, Once Caldas, in 2010, pentru numai jumatate de milion de euro.

Nici Dayro nu a plans dupa Steaua, ba a inceput sa inscrie constant pentru Once, avand 28 de goluri in 44 de meciuri. Problemele financiare ale echipei au facut ca Moreno sa fie nevoit sa isi caute o alta echipa. Dupa ce a ratat un transfer in Portugalia din cauza impresarilor, a ajuns pana la urma in Mexic, la formatia Club Tijuana Xoloitzcuintles.

Adaptarea a fost destul de rapid, Dayro ajungand la cota 5 goluri marcate in 5 meciuri jucate, fiind desemnat rapid unul din cei mai buni jucatori ai primei divizii mexicane.

Demn de mentionat este ca atacantul a revenit si la echipa nationala, el jucand pentru Columbia la recent incheiata Copa America.

"Pantera" rupe norii in America

"Pantera" Andres Mendoza a petrecut si el foarte putin la Steaua, insa a intrat in inimile suporterilor cu executiile sale fabuloase si tehnica ireprosabila. A jucat numai un retur in Ghencea, a fost folosit, ca si Dayro Moreno, pe o alta pozitie decat cea pe care dadea randamentul maxim, insa si asa a reusit sa marcheze de doua ori si sa dea 5 pase decisive in 15 meciuri.

A plecat din Romania in Mexic, unde in 27 de jocuri pentru Monarcas Morelia a marcat de 15 ori. A ajuns apoi in Turcia, la Diyarbakirspor, marcand de 5 ori in 15 meciuri si, din 2010, evolueaza in SUA pentru Columbus Crew.

Ajuns la 33 de ani, Mendoza traieste o a doua tinerete in america, devenind om de baza al echipei din Major Soccer League. In 2010 a inscris de doua ori in 8 meciuri, pentru ca in actualul campionat sa fie golgheterul echipei, cu 8 goluri si doua pase decisive in 21 de partide jucate.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#atac fenomenal Steaua, #Dayro Moreno Steaua, #Maicon Steaua, #Mendoza Steaua, #atacanti Steaua , #stiri Steaua