iPhone 4S(teve) sau cum castiga Apple timp pretios

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 17:47
5181 citiri
iPhone 4S(teve) sau cum castiga Apple timp pretios

Moartea geniului care a reinventat telefonul mobil a ridicat in intreaga lume o multime de semne de intrebare.

Apple a venit intotdeauna cu idei revolutionare ce au facut ca fiecare om de pe planeta sa-si doreasca un dispozitiv al acestei marci. Insa cum arata viitorul companiei? Se va transforma in praf fin ajungand doar o umbra a gloriei pe care a avut-o in perioada Steve Jobs, sau va continua sa straluceasca?

La inceput, faptul ca nu a fost lansata versiunea a 5-a a celebrului smartphone a dezamagit fanii din intreaga lume. Insa moartea lui Steve Jobs survenita pe 5 octombrie a facut publicul sa se razgandeasca si sa-l planga atat de mult pe acest geniu al tehnologie, incat s-au mobilizat la maxim. Astfel, pe langa vanzarile record avute de terminal in primul weekend, lui Steve Jobs i-a fost dedicata ziua de 14 octombrie.

iPhone 4 Steve sau strategie de marketing?

Se speculeaza ca cei din compania Apple au lansat varianta imbunatatita a lui iPhone 4 ca un elogiu adus lui Steve Jobs. Diagnosticat cu o forma rara de cancer la pancreas in 2003, regretatul sef al companiei a adus gadgetului mai mult decat initiala sa in numele smartphone-ului. Cu siguranta colegii sai erau constienti de starea de sanatate a sefului lor, de unde si zvonurile conform carora telefonul ar fi dedicat lui.

Acest gest poate fi luat ca un semn de respect din partea companiei, insa adeptii "teoriei conspiratiei" se pot delecta cu alte lucruri. Apple a ascuns de politie decesul lui Jobs, oficialii afland de evenimentul tragic odata cu comunicatul de presa transmis dupa lansarea lui iPhone 4S. Nu iese fum fara foc, nu-i asa?

Atunci de ce sa fii ascuns Apple de public momentul adevarat al mortii lui Steve Jobs? Probabil nu s-a vrut amestecarea celor doua evenimente, au gandit miscarea din punct de vedere economic si nu l-au prezentat ca element-supriza inaintea anuntarii noului terminal.

Sau probabil si-au dat seama de inevitabilul efect pe care vestea il va avea asupra lumii ahtiate dupa tragism. Steve Jobs a ajutat Apple, poate chiar neanticipat de mult, si dupa moarte. Milioane de cumparatori au achitionat noul terminal, insa oare acesta este mai mult decat un omagiu adus briliantului om de afaceri?

"iPhone 4S putea fi numit si iPhone 5"

Jurnalistii straini au avut ocazia sa incerce actualul varf de lance al companiei Apple. Concluzia a fost aceea ca arata la fel ca iPhone 4 la exterior, insa in interior este un telefon total diferit.

Smartphone-ul a impresionat prin sistemul de comanda vocala Siri care merge pe ideea "cere si ti se va raspunde", camera foto net superioara modelului anterior, procesorul dual-core si un sistem de operare iOS5.

Toate aceste imbunatatiri l-au facut pe jurnalistul de la Bloomberg sa declare ca "in saptamana in care am avut ocazia sa testez 4S-ul am descoperit atat de multe lucruri noi sub carcasa aparatului incat compania l-ar fi putut numi, fara probleme, iPhone 5, fara ca cineva sa protesteze".

Tim Cook va continua sa asigure succesul Apple?

Cei mai multi analisti considera ca raspunsul la aceasta intrebare este "da". Tim Cook are o experienta de 13 ani la Apple si are o trasatura comuna cu fostul sef: perfectionismul. Daca Jobs era cunoscut pentru faptul ca era un manager dur, Cook poate avea de castigat in privinta relationarii cu oamenii.

Insa cum ramane cu ideile revolutionare? Momentan, nu exista motive de ingrijoarare. Cu siguranta Apple are in dulap multe proiecte pe hartie care trebuie doar puse in practica. Astfel au la dispozitie destul timp ca sa gandeasca noi tehnologii. Se vorbeste chiar de lansarea unui televizor care va uimi lumea.

Directiile pe care Cook trebuie sa le urmeze in viitorul apropiat sunt atacarea noi piete, continuarea extinderii Apple in Asia si dezvoltarea operatiunilor in zona cloud computing. In legatura cu ultima idee, deja exista discutii in vederea lansarii iCloud, un serviciu de on-line streaming prin care poti achizitiona si vedea filme.

Apple va continua sa ne faca viata mai frumoasa. Insa nu se stie pentru cat timp. Cert e ca Apple nu va mai fi aceeasi fara Steve Jobs!

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#Apple fara Steve Jobs, #Apple Tim Cook, #iPhone 4S , #Apple