Ce taxe vor fi majorate in 2015

   

Membrii Consiliului Judetean se vor intruni astazi in ultima sedinta ordinara din acest an. Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi este cel privind stabilirea nivelurilor taxelor si tarifelor de competenta Consiliului Judetean pe anul 2015.

Lista taxelor

Taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism, avizelor si autorizatiilor din domeniul constructiilor nu vor fi modificate, acelasi tratament urmand a fi aplicat si taxei de verificare, identificare si eliberare a adeverintelor din arhiva Consiliului Judetean, precum si cu tarifele percepute de Directia Judeteana de Drumuri si Poduri si Regia Autonoma Aeroportul "Stefan cel Mare". Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor propune introducerea taxei de verificare a persoanei in evidenta informatica, renuntand la taxa pentru verificarea dosarului de reconstituire si intocmire a actelor de stare civila, taxa extrajudiciara de timbru, tariful pentru consultanta juridica pe linie de stare civila, cat si la tariful de redactate a cererilor de chemare in judecata.

Vizitele la Cetatea de Scaun vor fi mai scumpe

Directia de Administrare a Domeniilor Public si Privat al judetului Suceava propune anularea tarifelor stabilite pe categorii de locatari, introducandu-se unele noi, precum cele de inchiriere a salii de expozitie din "Casa prieteniei"; amenajarea de parcuri de distractii si jocuri de noroc; amplasarea pe teren a suporturilor de reclama si publicitate; amplasarea de mash-uri pe cladirile proprietate a judetului. Directia renunta la tariful pentru terenuri inchiriate reprezentantelor oficiale internationale si la tariful pentru spatiul destinat activitatii de tip restaurant. Printre altele, Muzeul Bucovinei intentioneaza sa creasca tarifele percepute pentru adulti la vizitarea Cetatii de Scaun si Muzeul Satului Bucovinean, propunand tarife noi la vizitarea expozitiilor permanente, Salii tezaur, la inchirierea salii de festivitati, precum si pentru organizarea de evenimente in Sala tezaur.

Centrul cultural "Bucovina" micsoreaza tarifele pentru transport cu microbuzul, inchirierea salii de balet. Biblioteca Bucovinei "I.G. Sbiera" propune un nou tarif, respectiv cel de emiterea duplicatului pentru permisul pierdut, abandonand tarifele pentru imprumut interbibliotecar si de copiere, multiplicare si listare documente.

Taxe noi la spital si Camera Agricola

Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava nu va mai percepe tariful pentru fisa de consultatie in ambulatoriu., dar propune introducerea uni tarif nou, respectiv cel de servirea mesei la cerere, adica numai a celei de pranz sau integral, pe intreaga zi. Camera Agricola Judeteana cere Consiliului Judetean sa aprobe majorarea tarifelor pentru cursurile de calificare, intentionand sa renunte la tarifele pentru intocmirea proiectelor finantate din FEADR, de intocmire de dosar pentru cererea de plata, cat si a celui de eliberare a carnetului de tractorist. Consiliul Judetean propune majorarea tarifelor pentru inchirierea salilor de sedinta "Bucovina" si "Stefan cel Mare", din cladirea Palatului Administrativ.

Lidia DIACONU

Executivul judetean propune ca din sumele incasate de catre titularii dreptului de administrare a bunurilor proprietate publica a judetului Suceava, ca urmare a inchirierii sau concesionarii, 50% din valoarea lor sa fie virate la bugetul judetean
Citeste mai multe despre taxe majorate 2015 tarife CJ Suceava
Luni, 29 Decembrie 2014, ora 07:16
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor