Suzuki își extinde capacitățile de producție din Ungaria

Miercuri, 26 Iulie 2023, ora 11:22
2078 citiri
Suzuki își extinde capacitățile de producție din Ungaria
Suzuki Grand Vitara, un SUV de dimensiuni reduse, cu preț accesibil FOTO youtube.com/ seo XaHyMaH

Suzuki realizează o nouă investiţie în Ungaria, în valoare de 9,3 miliarde de forinţi (24,5 milioane de euro), în urma căreia compania japoneză îşi va extinde capacităţile de producţie, iar pe de altă parte va face un pas mare în tranziţia către neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon la uzina de la Esztergom, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la Tokyo, conform MTI.

Şeful diplomaţiei ungare a relatat că s-a ajuns la un acord cu compania de automobile cu privire la o nouă investiţie, care va contribui la menţinerea creşterii economice a Ungariei în viitor, în plus, într-un mod prietenos cu mediul, reducându-se şi emisiile nocive.

“Suzuki realizează în unitatea sa de producţie de la Esztergom o investiţie prin intermediul căreia îşi extinde capacităţile şi îşi dezvoltă foarte serios tehnologia în domeniul digitalizării şi automatizării. În acelaşi timp, compania face încă un pas mare în tranziţia către neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon, în funcţionarea acestei fabrici”, a subliniat ministrul.

Politicianul maghiar a subliniat că în cadrul investiţiei de 9,3 miliarde de forinţi va fi extinsă capacitatea uzinei de producţie a barelor de protecţie pentru autovehicule, şi cea a unităţilor de vopsire şi sudare, vor fi achiziţionate echipamente de înaltă tehnologie şi va fi construită o centrală de energie solară.

“Aceasta este o veste bună, deoarece în mediul economic global din prezent, toate investiţiile trebuie preţuite, iar noi chiar facem asta”, a spus Szijjártó.

Ministrul ungar de externe a anunţat că statul maghiar va oferi un sprijin de 1,9 miliarde de forinţi (5 milioane de euro), aducându-şi, astfel, contribuţia la creşterea numărului angajaţilor companiei în Ungaria la 3000.

“Aici facem încă un pas mare în direcţia transformării Ungariei într-o locaţie importantă a industriei auto europene, în această noua eră a automobilelor”, a spus el.

Péter Szijjártó a arătat, totodată, că uzina de producţie Suzuki de la Esztergom – care este în mod tradiţional lider de piaţă în Ungaria şi care anul trecut a avut o cotă de aprox. 12,5% – este a treia cea mai mare unitate a companiei.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Suzuki, #investitii, #Ungaria , #stiri auto