Fiscul vrea formular unic pentru toate taxele, cu exceptia TVA

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 14:49
1573 citiri
Fiscul vrea formular unic pentru toate taxele, cu exceptia TVA

Contribuabilii ar putea declara toate impozitele si taxele pe care le datoreaza bugetului de stat, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata, potrivit unui poriect ANAF.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de act normativ pentru modificarea si completarea modelului unor formulare utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Cresterea gradului de conformare a contribuabililor reprezinta un obiectiv important pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in indeplinirea misiunii sale de colectare a veniturilor bugetare", se arata in comunicatul ANAF.

Avand in vedere actualul sistem de declaratii utilizat pentru impozitele si taxele cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, se propune renuntarea la gruparea obligatiilor de plata in declaratii distincte, in functie de destinatia platii, si declararea acestora in cadrul aceluiasi formular.

Astfel, prin formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", se vor declara toate impoz1itele si taxele datorate la bugetul de stat, pentru care exista obligatie declarativa, potrivit legii, cu exceptia taxei pe valoare adaugata.

Totodata, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.22/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, a fost amanata, pana in anul 2012, aplicarea sistemului de plati anticipate in contul impozitului pe profit prevazut pentru platitorii de impozit pe profit.

Astfel, contribuabilii, cu exceptia contribuabililor societati comerciale bancare pentru care sistemul platilor anticipate este aplicabil in continuare, au obligatia de a declara si plati trimestrial impozit pe profit, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata, cu aplicarea dispozitiilor referitoare la impozitul minim din Codul fiscal.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#formular taxe, #formular contribuabili, #TVA , #taxa auto