Ziare.com

Taxa auto creste pentru masinile uzate

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 17:45

   

Taxa auto creste pentru masinile uzate
Guvernul va diminua nivelul cotei de depreciere din taxa auto de care au beneficiat pana in prezent cumparatorii de masini uzate fara dotari suplimentare, precum aer conditionat si airbag, astfel ca persoanele care achizitioneaza incepand cu 2011 autovehicule de acest tip vor plati o taxa mai mare.

Executivul va mentine principiul conform caruia taxa auto poate fi redusa in baza unor formule de calcul care tin cont de gradul de depreciere a masinii, calculat in raport cu diferenta de vechime intre data primei inmatriculari si anul de fabricatie inscris in cartea de identitate a vehiculului, starea generala si nivelul de dotare, dar va diminua coeficientul de calcul stabilit pentru fiecare dintre acesti indicatori si va reduce si cota maxima de reducere acceptata, de la 95% la 90%, conform Mediafax.

Astfel, coeficientii de reducere a taxei auto calculati in functie de vechimea masinii vor fi redusi de la un ecart cuprins intre 1,03-1,10 la la 1,01-1,04, iar cei raportati la starea generala a autovehiculului, respectiv aspectul exterior si interior (semne de coroziune si deteriorare pe caroserie, revopsire, curatenia tapiteriei, starea componentelor de bord) vor scadea de la 1,10 la la 1,05.

Guvernul considera ca prin aceasta masura vor fi mai putine masini vechi si poluante pe piata din Romania.
Citeste mai multe despre crestere taxa auto deduceri taxa auto
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2360 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tara si Legi de "ciocolata"

Daca se da o Lege din 1.01.2011 de ce pina azi inca nu este pe Siteul ANAF ??? Cu sa i-si faca cineva calculul ce sa cumpere si ce nu ??? De unde sa stie omul ce taxe il asteapta ?? Cum adica dupa starea de rugina ,revopsire si alte prosti ,cine decide ce inseamna ruginit ? Se masoara rugina la cm² sau dupa gradul de strapungere ? Ce inseamna curatirea tapiteriei?? Tara asta e plina de " destepti" prin ministere si mai sint si convinsi de acceasta ! Cineva sa gindit foarte mult pina a facut aceasta lege ( 3 secunde )

 

Guvernul considera ca prin aceasta masura vor fi mai putine masini vechi si poluante pe piata din Romania

nu trebuia sa scrie: Guvernul considera ca prin aceasta masura vor fi mai multi bani in buzunarele lor!

numai in Romania se poate apreacia o masina veche.....as dori sa stiu ce fel de calcul se face ptr drumurile rele pe care conducem si platim de ne snopim!!!

 

Mafioti , Gunoaie si Hoti !!!

.

 
 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor