Taxe mai mari pentru cei care calatoresc prea des cu avionul

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 13:51
2049 citiri
Taxe mai mari pentru cei care calatoresc prea des cu avionul

Marea Britanie ar putea impune taxe suplimentare pentru cei care zboara cu avionul de mai multe ori pe an, in incercarea de a descuraja folosirea avioanelor si a reduce emisiile poluante.

Raportul comisiei guvernamentale care studiaza schimbarile climatice spune ca numarul celor care zboara spre sau din Marea Britanie trebuie sa creasca, pana in 2050, cu cel mult 60% pentru ca emisiile sa ramana la nivelul din 2005, scrie Daily Telegraph.

Solutia ar fi ca pretul unui zbor sa creasca prin taxe mai mari pentru pasageri, dar si pentru companii.

Lordul Turner, presedintele Comisiei, spune totusi ca trebuie sa se tina cont si de un nivel de dreptate sociala cand vor face acest lucru. El spune ce persoanele care isi permit sa zboare o vor face in continuare, asa ca ideea este sa impuna o taxa tocmai pentru cei care zboara mai mult.

Statisticile prezentate de Lordul Turner arata ca britanicii care castiga peste 60.000 de lire pe an zboara de pana la patru ori pe an, in timp ce persoanele cu venituri sub 20.000 de lire pe an zboara de cel mult doua ori.

El a dat ca exemplu consumul de energie electrica, pretul acestuia crescand pe masura ce creste si cantitatea folosita. "Daca vrei sa zbori de mai multe ori decat media, atunci va trebui sa platesti mai mult", a conchis oficialul britanic.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#taxa emisii avion, #taxa poluare avion, #taxa pasageri zbor avion, #pret bilet avion poluare , #taxa auto