Cum funcționează asistentul vocal al televizoarelor inteligente KIVI?

Advertorial
Miercuri, 22 Noiembrie 2023, ora 18:46
4326 citiri
Cum funcționează asistentul vocal al televizoarelor inteligente KIVI?
FOTO: kivismart.com

Majoritatea smart TV-urilor cu sistemul de operare Android permit controlul vocal al televizorului. Cu toate acestea, puțini oameni folosesc această funcție, chiar dacă este foarte convenabilă. Pe măsură ce tehnologia de recunoaștere vocală și serviciile bazate pe inteligență artificială s-au îmbunătățit, asistenții vocali au evoluat considerabil. În continuare, vom explora funcționalitățile asistentului vocal împreună cu KIVI, un brand internațional de televizoare inteligente.

De ce ai nevoie de un asistent vocal și de ce este mai convenabil decât controlul obișnuit al televizorului?

Încearcă o comandă vocală către televizor în loc să apeși butoanele de la telecomandă timp de un minut până ajungi la filmul potrivit sau la aplicația potrivită, iar avantajele vor deveni evidente. Atât utilizatorii, cât și dezvoltatorii sunt de acord că o telecomandă este convenabilă pentru controlul obișnuit al televizorului, cum ar fi schimbarea canalelor, reglarea volumului, pornirea și oprirea dispozitivului. Este vorba despre ceea ce puteau oferi televizoarele vechi. În prezent însă, un televizor înseamnă mult mai mult decât un dispozitiv pe care să urmărești conținut. Televizoarele inteligente pot reda muzică, filme în toate formatele posibile, jocuri, oamenii pot studia, se pot distra, naviga pe internet și reda videoclipuri pe YouTube. Iar asistentul vocal simplifică în mod semnificativ căutarea de conținut - nu este nevoie să apeși butoanele de la telecomandă timp de câteva minute pentru a introduce, de exemplu, denumirea filmului „Al Cincilea Element”. Trebuie doar să spui „Ok, Google” sau să apeși un buton de pe telecomandă și să soliciți redarea filmului „Al Cincilea Element”.

Cum afli dacă televizorul Android are un asistent vocal și cum îl poți configura?

Răspunsul KIVI: spune „Ok, Google” sau vezi dacă pe telecomandă există butoanele sau . Acestea sunt butoanele de apelare a asistentului vocal. Dacă nu funcționează, Google îți recomandă să verifici ultimele actualizări ale sistemului de operare. Pentru a face acest lucru, trebuie să intri în setările televizorului, să selectezi opțiunea „Actualizare sistem” și apoi să instalezi cea mai recentă versiune a sistemului de operare sau a aplicației Assistant, conform indicațiilor oferite de sistem. Pentru a configura un asistent care să răspundă la vocea ta, urmează pur și simplu instrucțiunile din meniu după ce ai apelat asistentul.

Asistentul vocal va înțelege comenzile tale?

Microfonul este plasat în panoul de control în majoritatea modelelor de televizoare. Pentru ca asistentul să te înțeleagă bine, ar trebui să vorbești aproape de telecomandă, iar comenzile să fie clare și cu voce tare.

Asistentul înțelege destul de multe limbi și lansează programe și funcții conform comenzilor vocale. În prezent, printre limbile disponibile se numără engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, olandeza, norvegiana, finlandeza, daneza, suedeza, poloneza, turca și rusa.

Dacă dai o comandă într-o limbă pe care Google Assistant încă nu o știe, funcționalitatea va fi limitată, dar cea mai importantă funcție, adică traducerea vorbită în text, va fi totuși disponibilă. Cu alte cuvinte, poți spune, de exemplu, „Filme cu Tom Cruise” în limba română, iar asistentul vocal va afișa rezultatele căutării pe YouTube sau va tasta acest text în bara de căutare a browserului web sau platformei de streaming.

Google promite că va adăuga în curând alte limbi care vor fi suportate complet de asistentul vocal – moment așteptat atât de utilizatori, cât și de producătorii de televizoare inteligente. Până atunci, KIVI recomandă să setezi asistentul vocal la limba pe care o înțelege și pe care o poți vorbi – de exemplu, engleza.

Cum să dai comenzi asistentului vocal de la Google?

Asistentul Google înțelege toate cuvintele și le pune chiar în context. Dar pentru a obține un rezultat mai bun, ar trebui să dai comenzi clare și scurte:

1. Când videoclipul pe care vrei să-l urmărești a fost deja selectat:

  • Pornește Stranger Things pe Netflix
  • Redă de la început
  • Înapoi cu 30 de secunde
  • Avansează rapid cu 30 de secunde
  • Pornește episodul următor

2. Când vrei să urmărești ceva:

  • Ce să urmăresc din noile seriale TV?
  • Deschide Netflix
  • Deschide YouTube
  • Afișează toate filmele cu Bruce Willis
  • Găsește toate filmele lui Steven Spielberg, etc.

Pentru ce mai poate fi util un asistent vocal pe un televizor inteligent?

Poate înlocui motorul de căutare. De exemplu, dacă urmăriți un film nou, puteți întreba asistentul vocal cu voce: „Cine joacă în filmul N?”, sau „Cine este regizorul filmului N?”, sau „Ce alte filme există de la regizorul N?”, și veți primi un răspuns.

Consultări rapide pe Google pentru a obține un răspuns pe ecranul televizorului - de la cele simple, cum ar fi despre vreme („Câte grade sunt afară?”, „Va ploua mâine?”), până la cele mai complexe: cursul valutar, calculator, rezultatele meciurilor de fotbal, cotațiile la bursă, etc. Asistentul vocal vă permite să verificați în câteva secunde informațiile pe care le vedeți pe ecran: „Cât de înalt este David Beckham?”, „Care este Gambitul Regelui în șah?”, „Care este înălțimea Everestului?”, etc.

Dacă nu aveți un smartphone la îndemână și gătiți în bucătărie, puteți întreba asistentul vocal de pe televizor de câte minute aveți nevoie pentru a face o pizza sau cum să pregătiți un sos pentru ea, de exemplu. Iar dacă experimentele culinare eșuează, Google Assistant va găsi și vă va recomanda cele mai bune pizzerii din apropierea casei.

Asistentul vocal sincronizează televizorul cu contul dvs. Google. Vă poate aminti de întâlnirile importante, adăuga sarcini în calendar, planifica un itinerar de la domiciliu și îl poate trimite pe smartphone-ul dvs. Puteți comunica cu televizorul pentru a controla sistemul Smart Home - „Stinge lumina în dormitor”, „Redu temperatura la 18 grade”, etc. Astfel, toate dispozitivele care rulează pe sistemul de operare Android și suportă Google Home în casa dvs. formează o rețea unitară.

În România, televizoarele inteligente KIVI sunt disponibile în Carrefour, Emag, Flanco.

Despre KIVI

KIVI este o companie internațională înființată în anul 2016, cu sediul în Budapesta. Principalul său domeniu de activitate constă în dezvoltarea și producerea de televizoare inteligente, cu distribuție în Europa și Asia. Departamentul Research & Development este localizat în Europa și Asia. Până în prezent, au fost vândute peste 1,5 milioane de dispozitive. KIVI este un partener certificat al Google și Netflix.

https://kivismart.com/

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#televizoare, #kivi, #televizor Android, #asistent vocal , #televizoare