ANALIZA Monica Niculescu, criticata dur dupa prima selectie. De ce sunt bizare alegerile ei

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 12:01
5458 citiri
ANALIZA Monica Niculescu, criticata dur dupa prima selectie. De ce sunt bizare alegerile ei

Primele convocari ale Monicai Niculescu in calitate de capitan al echipei de Fed Cup au ridicat mari semne de intrebare.

Simona Halep, locul 3 WTA, Patricia Maria Tig, locul 63, Irina Bara, locul 132, Mihaela Buzarnescu, locul 136 WTA si Monica Niculescu, locul 174 WTA la simplu si 55 WTA la dublu, sunt jucatoarele care vor reprezenta Romania in intalnirea cu Italia, de la Cluj-Napoca, din 16 si 17 aprilie 2021.

Din lotul Romaniei lipsesc Sorana Cirstea, locul 65 WTA, care s-a retras din echipa, Irina Begu, locul 74 WTA, Ana Bogdan, locul 100 WTA, si Jaqueline Cristian, locul 144.

In ceea ce o priveste pe Simona Halep, e clar ca e va duce greul confruntarii cu Italia. Insa formarea echipei in continuare nu a a tinut cont nici de ierarhia WTA, nici de forma de moment.

Clasamentul nu a contat...

Daca e sa ne raportam strict la ierarhia WTA, Irina Begu ar fi trebuit sa fie a doua racheta a Romaniei. Rezultatele ei in ultima perioada au fost asemanatoare daca nu superioare in comparatie cu cele ale jucatoarelor selectate. Begu a pierdut la Miami in primul tur contra rusoaicei Kalinskaya. Anterior, ea jucase la Dubai, unde trecuse de doua meciuri de calificari, fiind invinsa in primul tur de Muguruza.

Jucatoarele selectate au avut prestatii modeste in acest an. Mihaela Buzarnescu tocmai a fost eliminata la Bogota de Harmony Tan, din Franta, locul 190. Anterior, ea trecuse de doua tururi de calificare la Miami, fiind invinsa in primul tur de Caroline Garcia.

Patricia Tig a jucat ultima oara la Doha si la Dubai, fiind invinsa din primul tur in ambele turnee.

Irina Bara are patru esecuri pe linie la ultimele patru turnee la care a luat parte: Lyon, Guadalajara, Motnerrey si Bogota.

Iar Monica Niculescu, autoselectata in echipa, n-a mai castigat un meci la simplu din septembrie anul trecut, din calificari la Roland Garros!

...si nici forma de moment

In afara Irinei Begu, mai sunt cel putin doua nume care puteau fi luate in calcul: Raluca Olaru, cea mai buna jucatoare de dublu a Romaniei, si Jaqueline Cristian, care a ajuns pana in sferturi la Sankt Petersburg, in luna martie.

Chiar si cu acest lot ciudat alcatuit de Monica Niculescu, Romania are sanse mari sa treaca de Italia, careia ii lipseste cea mai bune jucatoare, Camila Giorgi.

Raman insa semne de intrebare serioase in ceea ce priveste selectia Monicai Niculescu, iar fanii au reactionat imediat pe retelele de socializare, contestand alegerile noului capitan-jucator.

Echipa care castiga barajul va juca in calificarile pentru editia 2022 a Grupei Mondiale. Echipa care pierde va juca in Grupa I a Zonei Euro-africane.

Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Paula Badosa este ultima jucătoare cu care s-a confruntat Simona Halep pe care a învins-o după ce a pierdut primul set cu 6-1. Badosa a intrat la idei după meciul cu Halep și spune că vrea...
Românca este aproape de tabloul final! Este noua înlocuitoare a Simonei Halep
Românca este aproape de tabloul final! Este noua înlocuitoare a Simonei Halep
Chiar dacă Simona Halep a renunțat în ultima clipîă la participarea la turneul de la Madrid, o altă tenismenă română este aproape de calificarea pe turneul final. Jaqueline Cristian,...
#tenis, #fed cup, #niculescu, #halep, #begu, #buzarnescu, #Patricia Tig, #monica niculescu , #stiri tenis