Termocentrala Paroşeni este pornită la capacitate maximă din cauza frigului. „Huila aduce siguranţă, stabilitate"

Miercuri, 10 Ianuarie 2024, ora 15:05
2045 citiri
Termocentrala Paroşeni este pornită la capacitate maximă din cauza frigului. „Huila aduce siguranţă, stabilitate"
Termocentrala Paroșeni pornită la capacitate maximă din cauza gerului Foto: zf.ro

Conducerea complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) a anunțat că termocentrala Paroşeni a fost pornită, miercuri, 10 ianuarie, la capacitate maximă, în condiţiile în care necesarul de energie electrică este în creştere din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Directorul companiei, Eusebiu Durbacă spune că doresc să arăte devotamentul şi responsabilitatea faţă de nevoile ţării.

"Începând de azi, Termocentrala Paroşeni va funcţiona la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie! Minerii şi energeticienii pot şi demonstrează că încă huila aduce siguranţă, stabilitate, dar cel mai important, dorim să arătăm devotamentul şi responsabilitatea faţă de nevoile ţării", a notat pe pagina de Facebook a CEVJ, directorul general al companiei, Eusebiu Durbacă.

După schimbarea conducerii CEVJ, în noiembrie 2023, s-a reuşit ca de la cele patru sucursale miniere din Valea Jiului să se asigure stocul de cărbune necesar pornirii Termocentralei Paroşeni şi asigurarea funcţionării sale pentru o perioadă totală de 11 zile, realizându-se o producţie de energie electrică de 17.036 MWh. Din energia produsă, 12.071 MWh au fost tranzacţionaţi pe Bursa OPCOM, obţinându-se venituri în valoare de 7,15 milioane lei.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#termocentrala, #Paroseni, #capacitate maxima, #temperaturi scazute, #energie, #valea jiului , #energie