Factura uriașă primită de proprietarul unei mașini Tesla pentru defecțiuni apărute la doar o zi după ce a cumpărat mașina nouă. "Eram în al nouălea cer!"

Vineri, 22 Decembrie 2023, ora 04:06
6123 citiri
Factura uriașă primită de proprietarul unei mașini Tesla pentru defecțiuni apărute la doar o zi după ce a cumpărat mașina nouă. "Eram în al nouălea cer!"
Tesla la încărcat FOTO Pixabay

Un proprietar de Tesla spune că a primit o factură de reparații de 14.000 de dolari a doua zi după achiziția unui Model Y.

Potrivit unui raport, suspensia mașinii s-a defectat la doar 185 kilometri pe bord. Reuters a descoperit că Tesla s-a confruntat cu mii de plângeri legate de problemele de suspensie și direcție.

Fostul proprietar de Tesla, Shreyansh Jain, s-a confruntat cu o factură de reparații de 14.000 de dolari pentru o problemă întâmpinată mai puțin de 24 de ore după ce și-a dus acasă noul său Model Y, conform unui raport recent.

Jain le-a spus reporterilor de la Reuters că o parte din suspensia mașinii sale electrice s-a rupt în timp ce conducea cu familia, a doua zi după ce primise autoturismul. Mașina avea 185 de kilometri pe bord când problema de suspensie a cauzat contactul unor părți a vehiculului cu drumul.

Ancheta Reuters - care citează interviuri cu peste 20 de clienți și 9 angajați Tesla, precum și mii de documente interne - a descoperit că Jain a fost unul dintre miile de proprietari de Tesla care au întâmpinat probleme cu suspensia sau direcția în ultimii șase ani. Publicația a raportat că, în timp ce Tesla a negat public unele dintre probleme și a presupus că responsabilitatea le revine proprietarilor, producătorul de mașini a fost mai conștient de aceste probleme decât a indicat public.

Shreyansh Jain era în extaz în martie când și-a ridicat primul său vehicul electric, o Tesla Model Y nou-nouță din 2023. A folosit o parte semnificativă din economiile familiei pentru a o cumpăra cu bani cash.

"Eram în al nouălea cer!", a spus Jain, un inginer din Cambridge, Anglia.

Entuziasmul său a murit o zi mai târziu, a declarat Jain pentru Reuters. Conducând cu soția și fiica lor în vârstă de trei ani, a pierdut brusc controlul direcției în timp ce făcea o întoarcere lentă în cartierul lor. Suspensia din față-dreapta a vehiculului său cedase, iar părți ale mașinii scârțâiau zgomotos pe asfalt în timp ce aceasta se oprea.

"Erau absolut îngrozite", a spus Jain despre soția și fiica sa. "Dacă am fi fost pe o autostradă cu 70 de mile pe oră și s-ar fi întâmplat asta, ar fi fost catastrofal."

Tesla, care și-a desființat departamentul de presă, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Elon Musk a recunoscut în trecut că producătorul auto s-a confruntat cu unele probleme de calitate, scrie businessinsider.com.

Fostul proprietar de Tesla, Jain, a relatat pentru Reuters că familia sa a trecut de la a fi 'în al nouălea cer' la a fi 'absolut îngroziți' atunci când mașina pe care au plătit aproximativ 55.000 de dolari s-a stricat pe drum.

Reuters a menționat că, după ce Jain a dus vehiculul la un centru de service Tesla, un angajat i-a spus inițial că nu au găsit "niciun indiciu de deteriorare externă" și Jain se aștepta ca producătorul de mașini electrice să plătească reparația. Însă, Jain a declarat publicației că ulterior a aflat că urma să plătească factura de reparații de 14.000 de dolari după ce Tesla i-a trimis o scrisoare indicând că problema a fost rezultatul unei deteriorări "anterioare".

Fostul proprietar de Tesla a ajuns să plătească o deducere de asigurare de aproximativ 1.250 de dolari și să se confrunte cu o primă mai mare pentru asigurare în viitor, conform Reuters. Rezolvarea problemei de suspensie a durat trei luni pentru Tesla să o rezolve și Jain a declarat publicației că a revândut vehiculul cu o pierdere de aproximativ 10.000 de dolari.

"Ancheta Reuters nu este deloc prima privire în problemele de control al calității la Tesla. De exemplu, mai devreme în acest an, Tesla a fost investigată de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din cauza rapoartelor conform cărora volanul unor mașini Tesla s-a desprins, în timp ce oamenii conduceau.

Producătorul auto a fost, de asemenea, supus unor investigații din partea autorităților de reglementare din cauza preocupărilor legate de Autopilot și funcțiile beta de conducere complet autonomă.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
La câteva luni de la lansarea oficială, Tesla cheamă mașinile Cybertruck în service. Care este motivul
La câteva luni de la lansarea oficială, Tesla cheamă mașinile Cybertruck în service. Care este motivul
Datorită unei probleme cu pedala de accelerație care poate rămâne blocată, Tesla a chemat în service toate modelele Cybertruck. Mașina, cunoscută pentru designul său inovator și...
#tesla, #proprietar, #probleme, #factura, #reparatii, #defectiune , #masini electrice