Toyota Motor vrea sa dea lovitura cu o baterie care va "schimba jocul" pe piata automobilelor electrice

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 12:08
12041 citiri
Toyota Motor vrea sa dea lovitura cu o baterie care va "schimba jocul" pe piata automobilelor electrice
Foto: Facebook Takeshi Uchiyamada

Toyota Motor vrea sa comercializeze de la jumatatea anului 2020 un nou model de baterie care sa "schimbe jocul" pe piata automobilelor electrice de serie, avand potentialul sa reduca costul de fabricatie al acestor vehicule, relateaza Reuters.

Tehnologia bateriei, care este in totalitate in stare solida, este un dispozitiv de generatie noua, cu o capacitate ridicata de stocare a energiei, care imbunatateste tehnologia bateriilor actuale litiu-ion prin inlocuirea electrolitului sub forma lichida sau gel cu un material conductibil solid.

Intre alte beneficii, noua tehnologie ofera o capacitate si o siguranta mai mari.

"Exista cateva tehnologii de generatie noua pentru baterii pe care le analizam, iar cea mai promitatoare este bateria solida. Incercam sa finalizam dezvoltarea tehnologiei, dar mai sunt inca cateva probleme, in incercarile de a o produce in serie", a spus presedintele Toyota, Takeshi Uchiyamada, intr-un interviu acordat inainte de salonul auto de la Tokyo, deschis vineri pentru public.

Cea mai mare problema este durata de viata a bateriei, a explicat Uchiyamada, adaugand ca Toyota a dezvoltat know-how pentru producerea de baterii in stare solida astfel incat sa fie obtinuta performanta maxima a tehnologiei.

Compania nu a reusit inca sa obtina o autonomie de drum a bateriei de cel putin 200.000 de kilometri, asa cum s-ar putea astepta unii cumparatori.

Uchiyamada nu a dorit sa precizeze care ar trebui sa fie durata de viata a unei astfel de baterii, inainte de a fi nevoie sa fie inlocuita, dar a respins termenul de trei ani.

"Nimeni nu ar cumpara o astfel de masina, daca ar trebui sa inlocuiasca bateria dupa numai trei ani", a spus el.

Reprezentantii Toyota par sa fie insa increzatori ca pot finaliza procesul de comercializare pentru noua tehnologie de baterii.

"Credem ca tehnologia bateriilor solide poate schimba jocul, avand potentialul sa imbunatateasca semnificativ autonomia de drum", a declarat miercuri vicepresedintele Toyota, Didier Leroy.

In timp ce Toyota promoveaza inca tehnologia vehiculelor cu celule de combustibil cu hidrogen, luata in deradere de fondatorul Tesla, Elon Musk, Uchiyamada a insistat ca grupul japonez nu este impotriva vehiculelor electrice si ca investeste masiv in tehnologii pentru acestea, asa cum este si cea pentru bateriile in stare solida.

Supranumit "parintele Prius", Uchiyamada, in varsta de 71 de ani, a contribuit la lansarea productiei de automobile electrice, acum doua decenii, si crede ca atat vehiculele electrice cat si cele cu celule de combustibil cu hidrogen vor fi necesare pentru inlocuirea automobilelor pe benzina.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#Toyota baterie masini electrice , #modele