Se toarnă ultimul strat de asfalt pe Transalpina de Apuseni, șoseaua spectaculoasă de 80 de kilometri VIDEO

Autor: N.G.
Joi, 17 August 2023, ora 20:54
5702 citiri
Se toarnă ultimul strat de asfalt pe Transalpina de Apuseni, șoseaua spectaculoasă de 80 de kilometri VIDEO
Se circulă pe asfalt, pe mai mult de 30 de kilometri FOTO Facebook/ Județul Alba

A început turnarea stratului de asfalt de uzură pe Transalpina de Apuseni. Primul lot al drumului județean spectaculos din Alba, în lungime de peste 43 de kilometri, va fi finalizat în 2023.

A început turnarea primului strat de asfalt de uzură pe o distanță de peste 30 de kilometri, lucrări ce vor continua apoi și de la km 30, fiind deja așternut stratul de binder. De săptămâna viitoare va începe montarea a peste 50.000 de metri liniari de parapeți metalici - o altă premieră pe Transalpina de Apuseni.

Lucrările pe lotul 1 vor fi categoric finalizate până la sfârșitul anului și chiar pe lotul 2 se lucrează foarte bine. Pe toată lungimea de 78 de kilometri avem echipe care lucrează continuu”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Porțiunea de Transalpina de Apuseni care aparține de municipiul Aiud se estimează că va fi terminată cel târziu la începutul lunii octombrie.

În ceea ce privește lotul 2, în lungime de 35 de kilometri, se prevede că va fi terminat în proporție de 80% până la sfârșitul anului, iar circulația pe întreg DJ 107 I ar putea fi deschisă în luna mai 2024. Lotul 1 va fi finalizat în 2023.

„Noi avem o parte din bani prevăzuți din buget, nu avem nici o problemă din punct de vedere financiar și obiectivul nostru este ca la sfârșitul anului 2023 să luăm toți banii care îi avem de la finanțator”, a mai spus Marius Hațegan, care a dat asigurări că nu se vor pierde banii europeni.

Transalpina de Apuseni traversează de la est la vest zona de sud a Munților Apuseni, trecând prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării, atingând în unele zone peste 1000 de metri altitudine. Drumul are o lungime de circa 80 de kilometri, fiind cea mai mare investiție într-un drum județean din România.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#transalpina apuseni, #asfaltare, #drumuri Romania , #infrastructura