De ce voia Vodafone sa se transforme in banca

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 08:35
2926 citiri
De ce voia Vodafone sa se transforme in banca
Foto: Arhiva

Vodafone a luat in considerare ideea de a se transforma intr-o banca, pentru a facilita operatiunile de transferuri de bani prin telefon.

Compania a investit multi bani in acest proiect, potrivit The Telegraph.

"Ne-am dorit acest lucru timp de 15 ani. Am avut o licenta in Italia, insa am renuntat la idee pentru ca, pana la urma, e nevoie de cu totul alte abilitati", a precizat Vittorio Colao, CEO Vodafone.

"Cred ca transferul banilor este un act de comunicare si de aceea l-am facut sa fie mai facil. Insa aceste servicii devin mai sofisticate, astfel ca este nevoie de o operatiune bancara si de asigurari in toata regula. La inceput e o chestiune de a lua si a da bani. Asta-i treaba noastra. Apoi trebuie sa iei bani, sa dai bani, sa te asiguri un pic si sa deschizi un cont curent. Aici e si treaba operatorului de telefonia si a bancilor. Insa, in final, devine o chestiune bancara pura", a explicat Colao.

Vodafone a avut un succes urias cu serviciile de plati mobile in tari in curs de dezvoltare precum Kenya, Tanzania sau India, unde multi clienti nu au conturi bancare, astfel ca aceasta metoda de plata este extrem de folosita.

Serviciul M-Pesa de exemplu, ce permite clientilor sa trimita si sa primeasca bani printr-un simplu sms, a ajutat la reducerea furturilor si fraudelor.

Aproape un sfert din Produsul Intern Brut al Tanzanie este transferat prin M-Pesa. Iar acest succes a starnit temeri in randul bancilor comerciale traditionale, care se simt excluse din propriul sistem.

In acest moment, Vodafone lucreaza la un proiect de plati mobile similar pe teritoriul Marii Britanii, un proiect realizat impreuna cu competitorii sai EE si Telefonica, ce opereaza reteaua O2.

Insa este foarte posibil ca strategia sa nu aiba acelasi impact in Marea Britanie, pentru ca majoritatea clientilor sunt deja dependenti de serviciile si conturile bancare.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#Vodafone transforme banca, #Vodafone banca, #Vodafone plati telefonul mobil , #servicii