Cine e tenismenul chinez care face furori la turneul de la Madrid

Miercuri, 03 Mai 2023, ora 05:57
1505 citiri
Cine e tenismenul chinez care face furori la turneul de la Madrid
Chinezul Zhang face furori la Madrid FOTO facebook

Zhang Zhizhen a intrat în istorie, marţi, la Mutua Madrid Open, unde a devenit primul jucător chinez care a ajuns în sferturile de finală ale unui turneu ATP Masters 1000.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a reuşit această performanţă în stil mare, salvând trei mingi de meci pentru a trece de Taylor Fritz, al optulea favorit, cu 3-6, 7-6 (5), 7-6 (8).

Aceasta a fost prima sa victorie în faţa unui jucător Top 10 la a treia sa încercare.

A fost o săptămână de succes pentru jucătorul chinez, care l-a învins pe Cameron Norrie, numărul 13 mondial, în turul al treilea. La momentul respectiv, nu numai că a devenit astfel primul jucător din ţara sa care ajungea în turul al patrulea al unui turneu ATP Masters 1000, dar era şi cea mai mare victorie din cariera sa, conform clasamentului Pepperstone ATP.

El îl va înfrunta în continuare pe fostul număr 14 mondial Aslan Karatsev pentru un loc în semifinale.

"Vă voi spune un secret. Am avut un antrenament, am pierdut cu 6-0 cu Karatsev", a spus Zhang. "Voi face tot ce pot. Aici toată lumea este un jucător mare, un jucător uriaş. Toţi au rezultate foarte bune. Voi încerca să fac cât mai bine ceea ce pot face", a adăugat el.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a urcat pe locul 66 în clasamentul Pepperstone ATP Live Rankings, cea mai bună clasare din cariera sa. Dacă îl va învinge pe Karatsev, se preconizează că va intra în Top 50 şi va deveni cel mai bine clasat chinez din istorie, depăşindu-l pe prietenul său apropiat Wu Yibing, care a urcat pe locul 55 mondial la începutul acestui an.

Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet (116 ATP) a pierdut joi meciul cu numărul 1.000 al carierei sale, înclinându-se în două seturi, 6-2, 7-5, în faţa italianului Lorenzo Sonego (52...
Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
După sfertul de finală jucat la Charleston și după ce a pus umărul la calificarea miraculoasă a României la turneul final BJK Cup, în dauna Ucrainei (3-2, de la 0-2), tenismena Jaqueline...
#zhang, #chinez, #madrid, #furori, #turneu ATP, #eliminare fritz , #stiri tenis