Razboiul stelelor - episodul V, cel mai profitabil film facut pe cont propriu

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 08:00
3194 citiri
Razboiul stelelor - episodul V, cel mai profitabil film facut pe cont propriu

Cel mai profitabil film, din cele facute vreodata pe cont propriu, a fost indiscutabil "Empire Strikes Back" (Imperiul contra-ataca) - episodul V din Star Wars, realizat de George Lucas, in cadrul companiei sale, Lucasfilm LTD.

Simtind de la inceput ca ideea serialului de succes "Star Wars" ("Razboiul Stelelor") poate deveni o mare afacere, George Lucas a hotarat sa se detaseze de Hollywood si sa demareze totul pe cont propriu, infiintand in acest scop o companie.

A reusit sa obtina un credit important si a cheltuit pentru pretentiosul "Empire Strikes Back" nu mai putin decat 33 milioane de dolari, suma pe care a recuperat-o insa in timpul record de trei luni, scrie Factroom.

Dupa ce filmul s-a difuzat cu succes in intreaga lume, Lucas s-a pomenit cu incasari care atingeau fabuloasa suma de 538 milioane de dolari, reusind astfel sa se inscrie cu cel mai profitabil film independent, respectiv din propria firma, realizat vreodata.

Un clasament facut in 2010 arata ca "Star Wars - Empire Strikes Back", episodul V, ocupa pozitia 12 in topul celor mai profitabile filme, atat individuale, cat si ale companiilor de renume, inclusiv de la Hollywood.

De altfel, filmul a fost selectat pentru a fi inclus in Registrul National de Filme din Biblioteca Congresului SUA - sectia "cultura, istorie si estetica".

Dupa ce si-a valorificat astfel talentele, regizorul, scriitorul, actorul si producatorul de filme american George Lucas a hotarat sa-si valorifice si afacerile. Astfel se face ca, la 30 octombrie 2012, Walt Disney Company anunta ca i-a oferit lui Lucas suma de 4,05 miliarde de dolari pentru a-i achizitiona societatea cu raspundere limitata Lucasfilm LTD.

Dupa cat se pare, insa, talentatul regizor, scriitor, actor si producator de filme este si un talentat negociator, intrucat au trebuit trei luni, pentru ca aceeasi Walt Disney Company sa anunte la 21 decembrie 2012 ca a incheiat in sfarsit negocierile, achizitionand societatea lui Lucas cu 4,06 miliarde de dolari.

Asa-i in America, afacerile se negociaza la milimetru si poate fi nevoie de trei luni pentru o mica diferenta de 0,01 miliarde. Care diferenta, totusi, nu-i chiar asa mica, daca socotim ca este de 10 milioane de dolari.

Bucuros de achizitia sa, cumparatorul si-a facut calculele si a anuntat ca urmeaza "Star Wars" - episodul VII, care isi pregateste lansarea pentru 2015, la 32 de ani dupa episodul VI, din 1983.

Mai mult decat atat, fericitul cumparator are si un plan de perspectiva: cate un episod nou, la fiecare doi ani. Afacerea merge inainte.

Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Dobânzile au scăzut ușor în ultimele luni, la fel și ratele celor care avea dobânzi variabile. Deși sumele nu sunt considerabile le-au deschis românilor apetitul pentru credite. Una...
#Star Wars serial de succes, #profit Empire Strikes Back, #George Lucas profit filme , #afaceri de succes