Blue Air sustine ca a platit datoriile si contesta insolventa (Video)

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 14:20
1910 citiri
Blue Air sustine ca a platit datoriile si contesta insolventa (Video)
Foto: antena 3

Compania Blue Air sustine ca si-a platit datoriile si nu intelege decizia instantei de insolventa. In plus, reprezentantii companiei considera ca hotararea tribunalului in cazul Blue Air este o incercare de distrugere a unui brand romanesc.

"Nu inteleg decizia tribunalului. Nu exista o cauza pentru aceasta decizie a Tribunalului decat de a ataca acest brand romanesc, pe care unii vor sa-l distruga din diverse motive. Cred ca este un complot din umbra. Vreau sa le spun clientilor nostri ca vom continua operarea, nu este afectat deloc programul de zbor", a spus sambata Sheriff Usama, presedinte executiv Blue Air.

La randul sau, Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului din care face parte operatorul low-cost Blue Air, a declarat in cadrul aceleiasi conferinte de presa ca nu intelege de ce Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in procedura de insolventa din moment ce ei au dovezile platilor efectuate catre firmele care au cerut insolventa.

"Am primit o decizie a tribunalului si s-a inceput procesul de insolventa a Blue Air din cauza unor datorii catre Carpat Air si Service Excellence Solutions. Avem dovezile platilor, avem confirmarea oficialilor acestor companii ca am facut platile.

Nu stim, cel putin eu nu inteleg, de ce s-a luat aceasta hotarare. Nu sunt specialist in justitie, am avut alte calificari, dar azi vom incerca sa clarificam cat se poate, daca e ceva in spatele acestei decizii", a declarat Racuru.

Blue Air intra in procedura de insolventa

Racaru a adaugat ca Blue Air va continua sa ceara explicatii si sa incerce sa inteleaga ce se afla in spatele deciziei de a intra in procedura de insolventa pentru ca nici el, nici compania pe care o reprezinta nu au nimic de ascuns.

"Vom continua pentru ca nu avem ce ascunde, suntem o companie care a facut destul pentru pasageri", a continuat reprezentantul Blue Air.

Blue Air va cere suspendarea deciziei de intrare in insolventa

Acesta a mai spus ca este convins de loialitatea pasagerilor lor, mentionand ca o dovada este faptul ca vineri la lansarea programului pentru vara 2011 au avut vanzari de peste 700.000 de euro.

Racaru recunoaste ca Blue Air a inceput sa intampine probleme din 2009 cand s-a declansat criza, insa nu neaparat din cauza numarului de pasageri, ci din cauza presiunii pe calitate.

"Luni, 11 octombrie, vom depune cererea de contestare a acestei suspendari, deja cererea de recurs a fost depusa, si vom lupta pana la capat, iar cei vinovati vor plati, chiar daca sunt magistrati. Vom face chiar plangere la Consiliul Superior al Magistraturii. Hotararea nu exista, iar motivarea ar trebui sa vina in zece zile. Comunicarea s-a facut la 20,15 la Tribunalul Bucuresti, care anunta ca respinge contestatia Blue Air, desi noi nu am formulat o contestatie, ci o interpelare in care am aratat ca au fost platite datoriile", a spus si Luana Stanciu, care coordoneaza departamentul juridic al Blue Air.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Blue Air insolventa, #Racau datorie Blue Air, #Blue Air procedura insolventa , #insolventa