Chinezii ar vrea sa investeasca in sistemul nostru de irigatii - ce ii impiedica?

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 08:49
3595 citiri
Chinezii ar vrea sa investeasca in sistemul nostru de irigatii - ce ii impiedica?
Foto: Facebrica de Bani

Chinezii ar fi foarte interesati sa investeasca in sistemul romanesc de irigatii, dupa cum a anuntat Niu Dun, vice-ministrul chinez al Agriculturii, doar ca la noi in tara lucrurile nu merg mereu asa cum ar trebui.

In cadrul unei intalniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, Dun a precizat ca autoritatile chinezesti vor sprijini si vor promova schimburile comerciale cu produse agroalimentare dintre China si Romania pentru ca tara noastra sa profite mai mult de posibilitatile de absorbtie ale pietei chineze, arata Bursa.

Sistemul romanesc de irigatii, sub 10% din ce era in '89

Totusi, Nicolae Vasilescu, presedintele Casei Romano-Chineze, este sceptic si nu prea are incredere in acest proiect.

"Daca proiectele noastre ar fi asa cum trebuie, in 24 de ore investitorii chinezi ar fi in drum spre noi, cu banii in buzunar", a declarat Vasilescu.

Acesta a precizat ca investitorii chinezi sunt "intotdeauna interesati, dar nu da nimeni bani degeaba" si ca in Romania proiectele nu sunt facute asa cum ar fi in mod normal.

"Probabil ca autoritatile ar fi capabile sa inmaneze un proiect chiar si maine, dar fara ca acesta sa contina pe ultima pagina suma de care este nevoie pentru desfasurarea lui si modul in care banii pot fi recuperati. Intocmirea proiectelor este problema noastra numarul unu. De aceea nu reusim sa concretizam nimic cu chinezii", a adaugat presedintele Casei Romano-Chineze.

#chinezi investitii sistem irigatii, #investitii sistem irigatii romanesc, #sistem irigatii romanesc , #investitii straine