Afacerea Murfatlar este scoasa la licitatie pentru peste 13 milioane de euro. Care este pretul de pornire al cramei

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 13:21
8607 citiri
Afacerea Murfatlar este scoasa la licitatie pentru peste 13 milioane de euro. Care este pretul de pornire al cramei
FOTO: Murfatlarorasul.ro

La inceputul lunii octombrie 2020, lichidatorul financiar al societatii Murfatlar SA va vinde prin licitatie deschisa mai multe active ale cunoscutei marci de vinuri aflate in faliment.

Sunt scoase la vanzare un teren de 64.000 de de metri patrati cu tot cu constructiile aferente, instalatii si utilaje tehnice, dar si un portofoliu de marci.

Potrivit unui anunt al Fair and Full Insolvency Consultant, pretul de pornire al licitatiei este de 10 milioane de lei.

Activele producatorului de vin Murfatflar, potrivit publicatiei Ziarul Financiar, sunt vandute pe bucati de catre lichidatorul judiciar, cele mai valoroase fiind crama, care are un pret de pornire de 10 milioane de euro (plus TVA), si cele 370 de hectare de vie, care pornesc de la 3 milioane euro (plus TVA).

Mai sunt scoase la licitatie si sediul administrativ, alte terenuri si constructii si stocul de bauturi, conform unui anunt al Fair and Full Insolvency Consultant, lichidatorul judiciar al Murfatlar Romania.

Vanzarea afacerii Murfatlar pe bucati vine la opt ani de la momentul in care producatorul de vin a intrat in insolventa la propria cerere. Compania era atunci cel mai mare producator de vinuri, cu afaceri care au ajuns la un maxim de aproape 50 milioane euro.

Tot atunci exploata circa 3.100 de hectare de vita-de-vie, nu toate pe rod (de aproape 10 ori mai mult decat ce e scos azi la licitatie), potrivit cifrelor comunicate la momentul respectiv de reprezentantii producatorului. Compania avea in portofoliu branduri precum Zestrea Murfatlar, Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare sau M1. Cativa ani mai tarziu, mai exact in 2018, a venit falimentul, potrivit datelor.

Murfatlar a fost o afacere controlata de fratii Dobronauteanu (Emanuel-Corneliu Dobronauteanu si Ion Serban Dobronauteanu) si de George Ivanescu.

Compania Murfatlar a fost implicata intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la circa 600 milioane de lei. Tocmai de aceea, asupra tuturor bunurilor licitate este instituita masura sechestrului asigurator.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Romgaz a repornit, dupa amanari repetate, programul de foraj din perimetrul Caragele
Romgaz a repornit, dupa amanari repetate, programul de foraj din perimetrul Caragele
Potrivit lui Sebastian Burduja, ministrul Energiei, productia la Neptun Deep va incepe, teoretic, in 2027, daca nu apare o amanare, deja cunoscuta in Romania. De asemenea, Romgaz va reporni, prin...
Peste un sfert din tinerii români au suferit în 2022 deprivări materiale și sociale severe. Este cel mai mare procent din UE
Peste un sfert din tinerii români au suferit în 2022 deprivări materiale și sociale severe. Este cel mai mare procent din UE
România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în privința ponderii persoanelor cu vârste între 15 și 29 de ani care au suferit în 2022 deprivări materiale și sociale severe....
#afaceri, #Murfatlar, #faliment, #licitatie, #vin, #economie, #stiri , #licitatii
Comentarii