Cum pot tinerii antreprenori sa castige increderea "lupilor batrani"

Marti, 09 August 2011, ora 10:31
1920 citiri
Cum pot tinerii antreprenori sa castige increderea "lupilor batrani"
Foto: Flickr

Tinerii antreprenori se pot gasi uneori in situatia in care nu sunt luati in serios de persoanele in varsta, cu care trebuie sa colaboreze: cu putina rabdare si multa munca, insa, tinerii pot ajunge sa castige increderea "lupilor batrani", ba chiar si respectul lor.

Un numar tot mai mare de absolventi de facultate din Europa aleg sa isi deschida afaceri, din diverse motive. Fie nu li se potriveste statutul de subordonat full-time, fie vor sa castige mai multi bani decat un angajat obisnuit sau, pur si simplu, se gasesc in situatia in care somajul este foarte ridicat, iar gasirea unui job este dificila.

In Polonia, un model de succes in randul tarilor foste comuniste privind afacerile si economia, statistica arata ca tot mai multi manageri sunt tineri absolventi. O treime dintre afacerile inregistrate in Polonia sunt conduse de tineri cu varsta sub 30 de ani, arata Warsaw Business Journal.

In domeniul afacerilor online, tinerii duc stafeta, 85% dintre firme fiind conduse de tineri, insa nici cei din sectorul financiar si al asigurarilor nu se lasa mai prejos (44%). Situatia se datoreaza faptului ca multi antreprenori tineri pot cu usurinta sa obtina burse si fonduri europene pentru a-si finanta afacerile.

Povestea unui roman care a fugit de Romania si Libia si a ajuns om de afaceri in SUA

Succesul profesional poate veni la o varsta frageda, insa de multe ori tinerii care aleg afacerile se gasesc in situatia in care cei mai batrani ii privesc cu superioritate si zambesc la orice idee ar propune, in loc sa ii asculte.

Entrepreneur.com a publicat o serie de sfaturi pentru tinerii antreprenori, astfel incat vocea lor sa poata fi auzita mai bine, in domeniul afacerilor.

Primul pas pentru a nu fi luat peste picior de cei mai batrani este documentarea, arata specialistii: tinerii trebuie sa fie pusi la punct cu domeniul in care activeaza, astfel incat cei mai batrani sa nu ii catalogheze drept neexperimentati si sa nu le ia in seama ideile.

Cum pot dauna discount-urile afacerii tale

In al doilea rand, tinerii trebuie sa nu cedeze tentatiei de a fi ingamfati - chiar daca uneori au impresia ca le stiu pe toate si ca sunt invincibili. Un bun antreprenor va cere ajutorul unui mentor, atunci cand nu se descurca. Sa ceri ajutor de la o persoana experimentata nu este neaparat un semn de slabiciune, dimpotriva poate creste stima celorlalti.

Haina nu face pe om, insa nici un tanar cu piercing-uri, tatuaje si pantaloni scurti nu va ajunge prea departe in mediul de afaceri, spun expertii. Individualitatea poate fi exprimata si in alte moduri, nu doar prin rebeliune, iar tinerii afaceristi trebuie sa inteleaga ca impresioneaza clientii (cei care iti platesc salariul) doar prin determinare, echilibru si capacitate de a face fata sarcinilor de lucru.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#oameni afaceri, #tineri antreprenori, #tineri afaceri , #oameni afaceri