Topul Forbes: Care sunt cei mai bogati romani - averea cui a crescut masiv in 2013 (Video)

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:58
9105 citiri
Topul Forbes: Care sunt cei mai bogati romani - averea cui a crescut masiv in 2013 (Video)

Omul de afaceri Ioan Niculae ramane cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Ioan Niculae are afaceri in agricultura, energie si turism.

Averile cumulate ale celor mai bogati romani au scazut pentru prima data de la inceputul crizei sub nivelul de 20 de miliarde de euro, relateaza Digi 24 in contextul lansarii Topului Forbes al celor mai bogati 500 de romani.

Niculae este urmat in top de Dan Adamescu, cu afaceri in imobiliare, media, asigurari, care are o avere estimata la 950 de milioane de euro.

Locul trei este impartit de Frank Timis, cu afaceri in extractie de petrol si minereuri, si Ion Tiriac, care activeaza in sectoarele auto, imobiliare si banci, ambii cu o avere de 850 de milioane de euro.

Pe urmatoarea pozitie se claseaza Veronica Gusa de Dragan, care conduce compania Butan Gas si care are o avere estimata de Forbes la 550 de milioane de euro.

Din top zece mai fac parte Gabriel Comanescu (500 de milioane de euro), Gruia Stoica (470 de milioane de euro), Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), Zoltan Teszari (370 de milioane de euro) si fratii Dragos si Damian Paval (360 de milioane de euro).

Averile cumulate ale celor 500 de miliardari romani din Topul Forbes au scazut pentru prima oara de la debutul crizei sub 20 de miliarde de euro, la 19,9 miliarde de euro.

Cei mai bogati 500 de romani au in total mai putin de 200.000 de angajati.

"Nu exista om de afaceri care sa nu isi doreasca sa aiba cati mai multi angajati. Scaderea masiva a numarului este o cauza comuna, ar trebui ca cei care gestioneaza cauzele comune sa ia masuri ca noi sa angajam mai multe persoane", a spus Ovidiu Tender la Digi 24.

Cea mai importanta lectie invatata in perioada crizei a fost aceea ca trebuie "sa fii competitiv pe plan mondial", a precizat Tender.

Din cei 500 de miliardari inclusi in top in acest an, 47 sunt femei.

Varsta medie a miliardarilor este de 52 de ani, cea mai mica varsta fiind de 30 de ani, iar cea mai mare de 82 de ani.

Averea romanilor a scazut puternic in 2013 - unde ne plasam pe harta mondiala a bogatiei

In 2012, varful clasamentului arata astfel:

1. Ioan Niculae 1-1,1 miliarde de euro

2. Frank Timis 900-950 de milioane de euro

3. Dinu Patriciu 800-900 de milioane de euro

4. Dan Grigore Adamescu 700-730 de milioane de euro

5. Ion Tiriac 700-730 de milioane de euro

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...