Compania AvtoVAZ suspenda productia de masini din cauza caniculei

Luni, 02 August 2010, ora 11:42
909 citiri
Compania AvtoVAZ suspenda productia de masini din cauza caniculei

Cel mai mare producator auto din Rusia, AvtoVAZ, companie la care grupul francez Renault detine o participatie de 25%, a decis suspendarea productiei in aceasta saptamana din cauza temperaturilor record din Togliatti, in sudul Rusiei.

Muncitorii de la uzina din Togliatti nu vor lucra, in perioada 2-8 august, deoarece temperaturile sunt asteptate sa depaseasca 45 de grade Celsius, se arata intr-o declaratie a producatorului auto rus, transmite Bloomberg.

"In ciuda cererii semnificative pentru masinile Lada, nu este posibila continuarea productiei de vehicule in asemenea conditii meteo. Inchiderea fabricii timp de o saptamana reprezinta modul optim de a mentine sanatatea si eficienta activitatii angajatilor", sustine AvtoVAZ.

Producatorul masinilor Lada a inregistrat anul trecut pierderi de 49,2 miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari), fata de 24,7 miliarde de ruble in 2008. Veniturile au scazut in 2009 cu 45 la suta, la 92 miliarde de ruble.

Totusi, compania spera sa revina pe profit in acest an, fiind cel mai mare beneficiar al programului de casare prin care soferii primesc 50.000 de ruble pentru a renunta la o masina mai veche de 10 ani si a achizitiona o masina noua produsa in Rusia. De asemenea AvtoVAZ intentioneaza sa foloseasca experienta tehnica a Renault.

Afectat de criza economica, AvtoVAZ a primit din partea statului rus un sprijin de aproximativ 50 de miliarde de ruble. Guvernul rus a solicitat in repetate randuri firmei Renault, care in luna februarie 2008 a preluat un sfert din actiunile Avtovaz pentru un miliard de dolari, sa-si majoreze participatia la firma rusa, insa grupul francez a raspuns ca nu este interesat de acest lucru.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#AvtoVaz suspendare temperaturi, #temperaturi record Rusia, #oprire productie masini caldura , #producatori