Vanzarile de mobila, in crestere usoara

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 07:19
1283 citiri
Vanzarile de mobila, in crestere usoara

Vanzarile de mobila ar putea trece pe plus anul acesta, dupa ce anul trecut au inregistrat un recul de 15%.

Potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) , vanzarile de mobila vor avansa cu 1%, iar valoarea totala a vanzarilor ar putea ajunge in acest an la 980 milioane de euro, fata de 970 milioane in 2009.

Anul trecut, aproximativ 665 milioane de euro din totalul vanzarilor au fost reprezentate de productia autohtona.

"Avem convingerea ca tot mai multi romani se vor orienta in anul 2010 sa achizitioneze preponderent mobilier fabricat in Romania", a declarat presedintele APMR, Aurica Sereny, potrivit Gandul, care citeaza Mediafax.

Estimarile mai arata si ca exportul de mobilier va creste in acest an cu 12%, dupa ce in 2009 valoarea acestuia s-a ridicat la 996 milioane de euro.

Romania exporta in tari precum Germania, Franta si Italia, iar in 2009, exportul de mobilier a scazut cu aproximativ 11% fata de anul anterior.

In ceea ce priveste importul de mobila, se estimeaza o majorare a acestuia cu 4%, dupa ce, in anul precedent, se redusese cu peste 40%, la aproape 305 milioane de euro. Importurile sunt realizate din Italia, Polonia si Germania.

APMR estimeaza ca productia de mobila va creste in acest an, depasind cu 7% valoarea de aproximativ 1,7 miliarde de euro inregistrata in 2009.

In 2009, in industria mobilei lucrau 53.300 de salariati, cu 21,3% mai putini decat in 2008.

Piata mobilierului de birou a scazut in primele cinci luni ale anului cu 20% comparativ cu intervalul similar din 2009, insa sunt in usoara revenire comparativ cu prabusirea de 50% din 2009.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#afaceri mobila, #vanari mobila, #mobilier birou , #profit