Cum o așteaptă Real Madrid pe Manchester City în semifinalele Ligii Campionilor. Ancelotti a dezvăluit ce va face mâine

Luni, 08 Mai 2023, ora 21:51
2500 citiri
Cum o așteaptă Real Madrid pe Manchester City în semifinalele Ligii Campionilor. Ancelotti a dezvăluit ce va face mâine
Carlo Ancelotti a antrenor la Real Madrid FOTO facebook

Real Madrid nu se va baza pe anihilarea lui Erling Haaland, a declarat luni antrenorul echipei spaniole, Carlo Ancelotti, cu o zi înaintea meciului de pe Santiago Bernabeu cu Manchester City, semifinala tur a Ligii Campionilor, transmite EFE.

Convins că motivaţia şi entuziasmul pentru a disputa o nouă finală a Ligii Campionilor vor fi mai importante decât oboseala după finala de sâmbătă a Cupei Spaniei, Ancelotti a explicat că nu va aborda partida "pentru a-l opri pe Haaland".

"Evident că Haaland este un jucător foarte periculos care arată o calitate impresionantă pentru a marca goluri, este un pericol, dar a vorbi doar despre el înseamnă a nu vorbi despre o echipă completă, care joacă un fotbal foarte bun, atacă şi se apără bine cu multe idei. Nu propunem un meci care să-l oprească pe Haaland, ci mai degrabă o echipă care pare de neoprit', a spus tehnicianul într-o conferinţă de presă.

În ciuda potenţialului lui City, Ancelotti prezice "un joc meci echilibrat şi competitiv", în care Real Madrid are "opţiuni pentru a câştiga" fără a fi obsedată de potenţialul lui Haaland. "Nu ne gândim să oprim un jucător, vrem să oprim o echipă foarte periculoasă cu mingea. Aspectul defensiv este foarte important, dar fără să ne concentrăm doar pe un jucător, mai sunt mulţi alţii periculoşi", a subliniat el.

Analizând formaţia lui Pep Guardiola, italianul nu crede că omologul său de la City şi-a schimbat stilul datorită prezenţei unui atacant cu caracteristicile lui Haaland, ci mai degrabă are acum un registru mai vast.

"Este o echipă mai completă decât în sezonul trecut. (...) Manchester City nu şi-a schimbat stilul, s-ar putea să joace mai direct şi să profite de mingile lungi pentru că au un atacant foarte important. Este încă o variantă, dar nu înseamnă că echipa şi-a schimbat stilul. Sunt foarte bine organizaţi în apărare şi se descurcă bine cu mingea", a explicat el.

Ancelotti a comentat şi progresul brazilienilor Vinicius şi Rodrygo, jucători cheie pentru Real în actuala stagiune: "I-am ajutat pe aceşti tineri dându-le minute şi având încredere în ei. Ei profită de asta şi se descurcă foarte bine. Progresia celor doi este importantă pentru viitorul acestui club şi pentru această echipă. La fel ca în cazul lui Valverde sau Camavinga."

În altă ordine de idei, tehnicianul a confirmat că mijlocaşul său croat Luka Modric va fi titular marţi.

În opinia lui Ancelotti, calificarea va fi decisă săptămâna viitoare în returul de pe Etihad. Sezonul trecut, Real a eliminat-o pe City în semifinale, după care a câştigat finala cu Liverpool.

O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O brigadă din România va conduce returul uneia dintre semifinalele UEFA Women’s Champions League, informează FRF. Iuliana Demetrescu se va afla la centru la partida Chelsea – Barcelona,...
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului crucial cu FC Voluntari
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului crucial cu FC Voluntari
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului Superligii, este una...
#ancelotti, #Real Madrid, #meci, #Liga Campionilor, #semifinale, #duel , #stiri fotbal