Ziare.com

Protectia Consumatorului, un pion in lupta impotriva clauzelor abuzive. Clientii, din nou, pacaliti

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 17:00

   

Protectia Consumatorului, un pion in lupta impotriva clauzelor abuzive. Clientii, din nou, pacaliti
Razboiul clauzelor abuzive are, incepand de pe 1 octombrie, un arbitru-jucator. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), aflata in subordinea Guvernului, este cea de care depinde eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit.

Daca pana acum clientii puteau sesiza individual ANPC sau Comisariatele pentru Protectia Consumatorului de eventuale clauze abuzive din contractele lor de credit, iar autoritatile puteau amenda bancile, situatia se schimba radical cu noua legislatie. ANPC-ul este singura institutie care va decide daca intenteaza un proces pentru eliminarea clauzelor din toate contractele. Nu este obligata de nimeni si nimic.

"Acum, ANPC-ul face o actiune in justitie pentru eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele de adeziune ale unui consumator. Aceasta este diferenta. Singura problema este ca nimeni nu obliga ANPC-ul sa faca o astfel de actiune. Deci ANPC-ul poate sa nu faca o astfel de actiune", a explicat pentru Business24 avocatul Codrut Avram.

Aflati ce se intampla in situatia in care ANPC pierde un proces in instanta si cum se pregateste institutia pentru "avalansa" se sesizari pe le va primi dupa modificarea legislatiei in continuarea articolului Protectia Consumatorului, un pion in lupta impotriva clauzelor abuzive. Clientii, din nou, pacaliti pe Business24

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1004 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor