Apple Multiface - o opera de arta neinteleasa (Video)

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 22:40
3540 citiri
Apple Multiface - o opera de arta neinteleasa (Video)

Kyle McDonald, un artist american care a imortalizat chipurile a numerosi utilizatori in fata unui MacBook, a creat o opera de arta pe care autoritatile nu au vazut-o deloc cu ochi buni.

Tanarul in varsta de 25 de ani a considerat ca infatisarea persoanelor in timpul utilizarii unui Mac poate constitui un interesant izvor de ispiratie pentru o opera de arta inedita, care spera sa fie incununata de succes, relateaza Webnews.

Lucrurile au luat insa o intorsatura neasteptata pentru artistul care a decis sa instaleze o aplicatie menita sa imortalizeze chipurile utilizatorilor, pe mai bine de 100 de dispozitive Mac aflate in numeroase magazine Apple americane.

Rezultatul acestei initiative s-a concretizat intr-un colaj care surprinde cu precadere atitudinea pseudo-hipnotica pe care o au in comun majoritatea utlizatorilor aflati in fata unui astfel de dispozitiv.

Ideea, pe cat de originala pe atat de buclucasa, a atras insa dezaprobarea grupului din Cupertino, care a avansat cu promptitudine o plangere catre autoritati, inlaturand in mare graba aplicatia respectiva si procurandu-i artistului o vizita neasteptata din partea Serviciilor Secrete in cursul zilei de joi, 7 iulie.

In ciuda vitezei de actiune a autoritatilor, care i-au confiscat artistului doua computere, un iPod si alte unitati de arhivare, continutul colajului cu pricina a sfarsit pe Internet, difuzandu-se pe toate meridianele lumii.

McDonald a declarat ca nu a intentionat sa incalce vreo lege, ci doar sa realizeze o opera de arta fara precedent, care sa sugereze rolul metaforic al unui oglinzi ce-si priveste la randul sau utilizatorul cu un ochi magic.

People Staring at Computers from Kyle McDonald on Vimeo.

Citeste si:
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
Desfășurarea Congresul PNL la Romexpo, eveniment la care au participat aproape 5.000 de delegați din toată țara, în pofida faptului că Bucureștiul intrase deja în scenariul roșu, a trimis...
Liberalii îşi aleg secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode, printre favoriţi
Liberalii îşi aleg secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode, printre favoriţi
Consiliul Naţional al PNL se reuneşte duminică, 26 septembrie, pentru a alege secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii şi pe ceilalţi membri ai Biroului Executiv al...
Sursa: Ziare.com