Cine iti face iPhone-ul - conditii dure pentru muncitorii din fabricile Apple

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 20:03
2427 citiri
Cine iti face iPhone-ul - conditii dure pentru muncitorii din fabricile Apple
Foto: AP

Apple a facut progrese in vederea imbunatatirii conditiilor in care lucreaza muncitorii care ii construiesc produsele.

Compania este prima si singura din domeniul tehnologiei care s-a alaturat Fair Labor Association, o asociatie formate din ONG-uri, universitati si corporatii, "dedicata protejarii drepturilor muncitorilor" si trimite frecvent inspectori in fabricile furnizorilor din Asia pentru a verifica daca sunt respectate standardele de munca, noteaza Quartz.

De multe ori insa, asa cum admit chiar reprezentantii companiei, acestea nu sunt respectate.

Mai mult, continua sa apara dovezi cu privire la conditiile abuzive de munca din fabricile furnizorilor Apple. Potrivit institutiei non-profit China Labor Watch, care supravegheaza conditiile de munca in China, printre acestea se afla turele de 12 ore, testele ilegale de sarcina si acordurile stricte de confidentialitate menite sa musamalizeze totul. Aici sunt produse componentele pentru viitorul iPhone 5C, varianta mai ieftina a iPhone-ului.

Noua strategie Apple - oportunitate de crestere sau decizie periculoasa

Apple a anuntat ca a trimis propriii oameni sa investigheze.

Apple si alti productori de electronice ajuns astfel in pozitia de a fi comparati cu retaileri de haine precum H&M si Zara, a caror tehnica de marketing bazata pe rapiditate si preturi mici, pentru a corespunde celor noi noi tendinte, forteaza furnizorii sa-si supuna munictorii unor conditii de munca periculoase.

Dupa ce 1.100 de oameni si-au pierdut viata intr-o fabrica de haine din Bangladesh, aceste companii au fost constranse sa introduca planuri de reforma si sa investeasca 250 de milioane de dolari pentru a imbunatati conditiile de lucru.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#conditii munca Apple fabrici, #muncitori Apple , #iPhone