Elon Musk și Mark Zuckerberg sunt miliardarii care și-au crescut cel mai mult averea în prima jumătate a anului

Luni, 03 Iulie 2023, ora 19:58
2034 citiri
Elon Musk și Mark Zuckerberg sunt miliardarii care și-au crescut cel mai mult averea în prima jumătate a anului
Cei mai bogați oameni ai planetei și-au sporit averile în 2024 FOTO The DP

Cei mai bogaţi 500 de oameni ai planetei şi-au sporit averile cu 852 de miliarde de dolari în prima jumătate a acestui an, transmite Bloomberg.

Fiecare membru din Bloomberg Billionaires Index a câştigat, în medie, 14 milioane de dolari în fiecare zi din ultimele şase luni, potrivit datelor analizate de Bloomberg. Conform acestor cifre, pentru miliardari, primul semestru din 2023 a fost cea mai bună primă jumătate a unui an de după 2020, când economia mondială şi-a revenit după căderea provocată de Covid-19.

Aceste câştiguri au coincis cu un avans general al pieţelor bursiere, pe măsură ce investitorii au depăşit efectele majorărilor de dobândă ale băncilor centrale, războiului din Ucraina şi crizei băncilor regionale americane. Indicele bursier S&P 500 a crescut cu 16% iar indicele Nasdaq 100 a urcat cu 39%, în ceea ce a fost cel mai bun prim semestru din istoria sa, graţie interesului investitorilor faţă de inteligenţa artificială care a impulsionat acţiunile din sectorul tehnologiei.

Chiar dacă se vorbeşte încă despre o posibilă luptă în cuşcă între Elon Musk şi Mark Zuckerberg, directorul Tesla a fost primul când vine vorba de creşterea averii. Elon Musk, care este deja cel mai bogat om de pe planetă, şi-a sporit averea cu 96,6 miliarde de dolari în primul semestru al acestui an, în timp ce Zuckerberg, CEO-ul de la Meta Platforms, este mai bogat cu 58,9 miliarde de dolari.

În schimb, averea lui Gautam Adani s-a redus semnificativ în primele şase luni ale acestui an, fiind mai mică cu 60,2 miliarde de dolari. Adani, preşedintele Adani Group, a înregistrat şi performanţa de a consemna cele mai mari pierderi într-o singură zi din rândul miliardarilor, pierzând 20,8 miliarde de dolari în data de 27 ianuarie 2023, după ce firma de vânzări în lipsă Hindenburg Research a acuzat conglomeratul condus de Gautam Adani de fraudă şi manipulare bursieră, acuzaţii dezminţite de Adani.

Tot firma Hindenburg Research a dus la diminuarea averii unui alt miliardar: Carl Icahn. Firma sa Icahn Enterprises LP a înregistrat pierderi semnificative pe parcursul unei singure zile, după ce Hindenburg a dezvăluit că a adoptat o poziţie de tip "short" pe titlurile Icahn Enterprises LP, apreciind că aceste acţiuni sunt semnificativ supraevaluate. Potrivit calculelor Bloomberg, în primul semestru al acestui an, averea netă a lui Carl Icahn a scăzut cu 13,4 miliarde de dolari, sau o cădere de 57%, cel mai mare declin procentual din rândul miliardarilor incluşi în Bloomberg Billionaires Index.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#averi miliardari, #Elon Musk, #Mark Zuckerberg , #stiri Elon Musk