Numarul femeilor miliardare a crescut de sapte ori in ultimele doua decenii

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 20:22
2437 citiri
Numarul femeilor miliardare a crescut de sapte ori in ultimele doua decenii
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul femeilor miliardare a crescut putin mai repede decat cel al barbatilor miliardari, multiplicandu-se de 6,6 ori in ultimele doua decenii fata de 5,2 ori in cazul barbatilor, iar factorul principal care sta la baza acestei evolutii sunt femeile antreprenor din Asia, arata un raport publicat marti de grupul bancar elvetian UBS Group AG si firma de consultanta PwC.

Potrivit acestui raport, in prezent la nivel mondial sunt un numar record de 145 de femei miliardare, comparativ cu doar 22 in 1995, iar averea lor medie s-a dublat pana la 4,3 miliarde de dolari, depasind averea medie de patru miliarde de dolari a barbatilor miliardari, informeaza Reuters.

UBS, banca care ofera servicii de administrare de averi, a numarat 1.347 de miliardari la nivel mondial in ultimul sau studiu. Chiar daca barbatii reprezinta majoritatea covarsitoare a populatiei de miliardari, femeile au o pondere de 11%, in crestere fata de 9% in urma cu doua decenii.

Cea mai puternica crestere a numarului de femei miliardare s-a inregistrat in Asia, de la doar trei in 1995 la 25 anul trecut, ceea ce inseamna un factor de crestere de 8,3 ori, comparativ cu un factor de crestere de 2,7 ori in Europa (de la 21 la 57 miliardare) si de 1,7 ori in SUA (de la 37 la 63 miliardare).

Cei mai bogati romani: Cati bani mai au Tiriac si Becali. Surprize in top 10

Studiul subliniaza ca peste jumatate (52%) din femeile miliardare din Asia si-au construit singure averile, in timp ce in Europa si SUA majoritatea femeile miliardare si-au mostenit averea, doar 7% din femeile miliardare din Europa si 19% din miliardarele din America de Nord fiind antreprenoare la prima generatie.

Cu toate acestea, in prezent peste 80% din femeile miliardare traiesc in SUA si Europa.

Pe ansamblu, cei mai avuti oameni ai lumii s-au imbogatit intr-un ritm mai rapid decat cel inregistrat de economia mondiala. In timp ce produsul intern brut global s-a triplat in ultimele doua decenii pana la peste 77.000 de miliarde de dolari, averea miliardarilor a crescut de opt ori de la 700 miliarde de dolari in 1995 pana la 5.400 miliarde de dolari in 2014.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#femei avere, #femei bogate, #numar femei bogate , #avere
Comentarii