Libra Bank, profit de peste 9 milioane de lei in primul semestru

Marti, 19 Iulie 2011, ora 10:32
1063 citiri
Libra Bank, profit de peste 9 milioane de lei in primul semestru

Libra Bank a inregistrat, la sfarsitul anului 2010, un rezultat pozitiv in suma de 10,08 milioane de lei. Activele bancii, pentru aceeasi perioada, insumau 586 milioane de lei, in scadere cu 5,8% fata de nivelul inregistrat la 31 decembrie 2009.

"Rezultatele excelente din 2010 se explica prin faptul ca am fost printre primii care au reactionat concret la primul semn al crizei. Dimensiunea bancii, coroborata cu un plan consistent, coerent, care a functionat foarte bine, ne-a ajutat sa avem viteza de reactie.

Nu am creditat excesiv in valuta si nici in zone considerate riscante. Am evaluat garantiile in conformitate cu conditiile de piata, adica prudent", a declarat Emil Bituleanu, presedinte Libra Bank, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Libra Bank a inregistrat, pentru primele 6 luni de activitate, un profit cumulat in suma de 9,15 milioane de lei. Pe de alta parte, unul din elementele incurajatoare in aceasta perioada este reprezentat de incetinirea semnificativa a ritmului formarii creditelor neperformante, veniturile din recuperari de provizoane acoperind practic, la nivelul anului 2011, cheltuielile aferente acestor credite neperformante.

In acelasi timp, solvabilitatea, conform datelor inregistrate in decembrie 2010, se afla in crestere cu 0,9 puncte procentuale fata de media sistemului bancar pentru aceeasi perioada - 15,6%, fata de media de 14,7%.

"Vom continua pe directia strategica adoptata in 2010, dar, in acelasi timp, vrem mai mult. De aceea, tinand cont de evolutiile tehnologiei, pentru anul 2011, ne-am propus sa ne orientam puternic spre zona serviciilor online, oferind clientilor nostri servicii virtuale care ii vor plasa inaintea competitorilor, servicii care nu se vor limita la serviciile clasice disponibile in prezent in mediul

bancar", a adaugat reprezentantul Libra Bank.

De la inceputul acestui an, banca a deschis o noua sucursala in Bucuresti si alta la Cluj, urmand ca pana la sfarsitul lui 2011 sa deschida alte noi sucursale in Timisoara si Bucuresti, dar si in China Town.

A.B.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#libra bank, #Libra Bank profit, #pofit venituri banci , #banci