Ziare.com

Libra Bank, profit de peste 9 milioane de lei in primul semestru

Marti, 19 Iulie 2011, ora 10:32

   

Libra Bank, profit de peste 9 milioane de lei in primul semestru
Libra Bank a inregistrat, la sfarsitul anului 2010, un rezultat pozitiv in suma de 10,08 milioane de lei. Activele bancii, pentru aceeasi perioada, insumau 586 milioane de lei, in scadere cu 5,8% fata de nivelul inregistrat la 31 decembrie 2009.

"Rezultatele excelente din 2010 se explica prin faptul ca am fost printre primii care au reactionat concret la primul semn al crizei. Dimensiunea bancii, coroborata cu un plan consistent, coerent, care a functionat foarte bine, ne-a ajutat sa avem viteza de reactie.

Nu am creditat excesiv in valuta si nici in zone considerate riscante. Am evaluat garantiile in conformitate cu conditiile de piata, adica prudent", a declarat Emil Bituleanu, presedinte Libra Bank, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Libra Bank a inregistrat, pentru primele 6 luni de activitate, un profit cumulat in suma de 9,15 milioane de lei. Pe de alta parte, unul din elementele incurajatoare in aceasta perioada este reprezentat de incetinirea semnificativa a ritmului formarii creditelor neperformante, veniturile din recuperari de provizoane acoperind practic, la nivelul anului 2011, cheltuielile aferente acestor credite neperformante.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In acelasi timp, solvabilitatea, conform datelor inregistrate in decembrie 2010, se afla in crestere cu 0,9 puncte procentuale fata de media sistemului bancar pentru aceeasi perioada - 15,6%, fata de media de 14,7%.

"Vom continua pe directia strategica adoptata in 2010, dar, in acelasi timp, vrem mai mult. De aceea, tinand cont de evolutiile tehnologiei, pentru anul 2011, ne-am propus sa ne orientam puternic spre zona serviciilor online, oferind clientilor nostri servicii virtuale care ii vor plasa inaintea competitorilor, servicii care nu se vor limita la serviciile clasice disponibile in prezent in mediul
bancar", a adaugat reprezentantul Libra Bank.

De la inceputul acestui an, banca a deschis o noua sucursala in Bucuresti si alta la Cluj, urmand ca pana la sfarsitul lui 2011 sa deschida alte noi sucursale in Timisoara si Bucuresti, dar si in China Town.

A.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 818 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor