Veste buna pentru romanii cu credite in franci la Volksbank: Banca ingheata cursul monedei elvetiene (Video)

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 17:17
9864 citiri
Veste buna pentru romanii cu credite in franci la Volksbank: Banca ingheata cursul monedei elvetiene (Video)

Volksbank a anuntat, luni, ca va ingheta cursul la care va fi platita rata la creditele in franci elvetieni la cotatia inregistrata la finalul anului trecut. Masura va fi valabila trei luni.

Pe data de 15 ianuarie, Banca Nationala a Elvetiei (SNB) a renuntat la cursul de schimb franc-euro mentinut de-a lungul celor 3 ani anteriori, de 1,2 franci pentru un euro, iar de atunci, moneda elvetiana s-a apreciat semnificativ fata de euro si, in consecinta, fata de leu, de la 3,7415 lei/unitate (cursul valutar BNR din data de 14.01.2015) la 4,4716 lei/CHF (cursul valutar BNR de luni).

Curs valutar: Francul elvetian atinge un nou maxim

In aceste conditii, Volksbank Romania a decis sa mentina pe o perioada de 3 luni (intre 20 ianuarie 2015 si 17 aprilie 2015) un curs valutar fix, de 3,8035 lei/unitate (cursul de schimb valabil la data de 31 decembrie 2014 in unitatile Volksbank), pentru platile urmatoarelor 3 rate lunare datorate de clienti.

Cursul oferit de Volksbank Romania este cu 17,5% sub cursul anuntat de BNR luni, 19 ianuarie 2015, de 4,4716 lei/unitate.

"Prin intermediul acestei masuri, le oferim clientilor nostri cel mai bun suport pana la stabilizarea conditiilor de pe piata valutara, anuland in intregime efectul negativ al exploziei recente inregistrate de francul elvetian.

In acelasi timp, aceasta oferta ne va acorda timpul necesar pentru a elabora o solutie pe termen lung cu care sa venim in intampinarea clientilor nostri, in vederea clarificarii problemei legate de imprumuturile in franci elvetieni. Aceste initiative au fost aduse la cunostinta si potentialului nostru cumparator, Banca Transilvania", a declarat Benoit Catel, presedintele Volksbank.

Oferta se aplica tuturor clientilor Volksbank cu imprumuturi active in franci elvetieni, fiind destinata in mod exclusiv platii a 3 rate lunare si a oricaror sume restante.

Acest curs prestabilit este aplicabil tranzactiilor de schimb valutar din lei in franci, putand fi efectuat in orice unitate a bancii sau prin intermediul Internet Banking.

Oferta intra in vigoare incepand de marti, 20 ianuarie 2015.

Si OTP Bank are o oferta pentru clientii cu credite in franci

Saptamana trecuta, OTP Bank a anuntat ca, in urma unei analize care vizeaza istoricul clientului si conditiile actuale ale acestuia, va oferi o reducere temporara cu pȃna la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la creditele in franci cu dobȃnda variabila, pentru o perioada de trei luni.

OTP Bank Romania va analiza constant evolutia pietei si isi asigura clientii ca va continua sa gaseasca "masuri de protectie adaptate nevoilor reale ale acestora, pentru a-i sustine in asemenea situatii neasteptate".

"Evenimentele recente care au condus la aprecierea record a francului elvetian ne determina sa reactionam rapid si sa adoptam o masura imediata de sustinere a clientilor nostri care au contractat credite in aceasta moneda.

Eforturile noastre se indreapta catre protectia clientilor fata de consecintele unui mediu economic volatil. Vom analiza constant evolutia pietei si vom adopta masuri suplimentare, in cazul in care va fi necesar," a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romȃnia, potrivit unui comunicat de presa.

Raiffeisen Bank isi cheama clientii la consultari

Pe de alta parte, Raiffeisen Bank isi invita clientii cu credite in franci sa mearga in unitatile sale pentru a gasi o solutie impreuna cu angajatii bancii.

"Recomandarea cea mai buna pe care o putem face este ca un client aflat in dificultate sa se adreseze bancii, astfel incat sa putem gasi cea mai potrivita solutie pentru situatia lui concreta", au comentat oficialii institutiei de credit, potrivit Mediafax.

Banca are in portofoliu 8.800 de clienti cu credite in franci elvetieni, toate avand garantii imobiliare.

C.P.

#masura Volksbank romani credite franci, #Volksbank credite franci, #Volksbank ingheata curs franc , #credit