Unde ajunge cursul valutar, daca Grecia paraseste zona euro

Vineri, 25 Mai 2012, ora 17:42
3499 citiri
Unde ajunge cursul valutar, daca Grecia paraseste zona euro

Deprecierea masiva a leului din ultima saptamana, pusa pe seama incertitudinii in ceea ce priveste viitorul Greciei, ridica mari semne de intrebare in privinta cursului valutar.

Majoritatea prognozelor cursului de schimb realizate de analistii financiari nu includ si posibilitatea iesirii Greciei din zona euro, un scenariu tot mai probabil, care ar putea sa devina realitate chiar in cursul lunii iunie.

Doar in luna mai, moneda nationala s-a devalorizat in raport cu euro cu 0,0692 lei, de la un curs de 4,3970 lei/euro in ultima zi a lunii aprilie, la 4,4662 lei/euro - cursul de referinta de joi.

Principalele cauze ale deprecierii monedei nationale, dar si a celorlalte monede din regiune sunt vestile rele care vin din zona euro, dupa esecul alegerilor din Grecia. Nici summitul UE nu a reusit sa calmeze prea mult spiritele, o decizie finala in ceea ce priveste soarta Greciei urmand sa fie luata dupa alegerile parlamentare din 17 iunie.

Prognozele mediului bancar

Mediul bancar estimeaza ca leul va incheia anul cu un curs de 4,4 - 4,5 in raport cu euro, in conditiile in care prognozele nici macar nu iau in considerare posibilitatea ca Grecia sa paraseasca zona euro in 2012.

Citeste mai multe despre Unde ajunge cursul valutar, daca Grecia paraseste zona euro pe Business24.ro.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#prognoza curs valutar 2012, #curs leu euro 2012, #curs valutar Grecia , #curs valutar