Vrei sa primesti dobanda imediat dupa constituirea depozitului? Vezi oferte

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 12:58
2981 citiri
Vrei sa primesti dobanda imediat dupa constituirea depozitului? Vezi oferte
Foto: www.thedigeratilife.com

Numarul bancilor care dau banii imediat dupa constituirea depozitelor a scazut in ultimul an, astfel ca in momentul de fata le putem numara pe degete. Majoritatea institutiilor de finantare care mai au astfel de oferte sunt banci mici sau medii.

Cele care constituie economii in lei pentru persoane fizice sunt doar sase, dupa cum arata site-ul celor de la Conso.ro. Am calculat dobanzile pentru o suma economisita de 2.000 de lei, pe o perioada de sase luni, cu plata dobanzii la constituirea depozitului.

ATE Bank este creditorul care are cea mai buna bonificatie, daca ar fi sa calculam dupa paramentri enumerati mai sus. 7,75% este dobanda pe an astfel ca, in sase luni, la banii dumneavoastra se mai adauga inca 77,5 lei. Pentru a constitui depozitul "Acropole" aveti nevoie de o suma minima de 100 de lei. In cazul in care doriti sa scoateti banii mai devreme veti fi taxati cu 0,5% din suma. Nu vi se ia niciun leu doar in cazul in care retrageti banii in ziua scadenta. Nu va imaginati ca daca primiti banii din dobanda la constituirea depozitului, puteti sa va retrageti suma imediat dupa si sa beneficiati de bonificatie.

Bank of Cyprus este cea de-a doua banca de pe piata care ofera un astfel de produs, din punct de vedere al bonificatiei. In cazul acestui creditor, dobanda este de 6,71%. Suma minima de care aveti nevoie pentru a va constitui depozitul "Tot inainte" este de 2.000 de lei. Si, ca si in cazul ofertei de mai sus, prelungirea poate fi facuta automat. In cazul in care nu scoateti banii in ziua scadenta, taxa de retragere este de 0,5% (min 5 lei) din suma retrasa sau 1% aplicat la sume mai mari de 15.000 lei. Economiile dumneavoastra vor creste aici cu 67,10 lei.

Si Piraeus Bank are o astfel de oferta, "Depozitul cu Dobanda Instant". Ce si la cel de mai sus, suma minima de care aveti nevoie este de 2.000 de lei. Economiile pe care le constituiti cu aceasta banca se ridica la 66 de lei, avand in vedere ca bonificatia este de 6,6%. Spre deosebire de alte produse de la concurenta, Piraeus Bank nu ofera prelungirea automata a depozitului. Daca aveti depozitul in lei, si nu ati scos banii la scadenta, va va costa 0,5% din suma, daca aveti banii in valuta, atunci va trebui sa dati 0,6% din suma.

"Depozitul cu plata dobanzii in avans" este un produs pe care cei de la Leumi Bank il au in portofoliu. Daca vreti sa accesati oferta respectiva a institutiei de finantare atunci suma minima de care trebuie sa dispuneti este de 200 de lei. Pentru aceasta banca nu conteaza ca veti scoate sau nu banii la scadenta, comisionul de retragere a numerarului este acelasi: 0,5% din suma sau minim 2 lei/2 euro. Dobanda acestei oferte este de 6,45%, ceea ce inseamna mai putin de 60 de lei din economii daca scadem direct comisionul mai sus mentionat.

Banca Feroviara are si ea o astfel de propunere pentru clienti si, ca si Alpha Bank, practica aceeasi dobanda, de 6%, aceasta fiind si cea mai mica bonificatie din cele mentionate. Pentru "Depozitul Rapid", Banca Feroviara va cere o economie de minim 100 de lei si pastreaza regulile de retragere a banilor ca si primele banci despre care am scris. In schimb, cei de la Alpha Bank va cer minim 500 de lei pentru constituirea depozitului si sunt ceva mai generosi cu retragerea banilor - 0% la scadenta sau in urmatoarele 3 zile lucratoare dupa data scadentei.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#depozite banci, #economii constituire , #depozite banci