ASF impune cod vestimentar: Cum trebuie sa se imbrace angajatii (Video)

Marti, 12 August 2014, ora 16:31
4903 citiri
ASF impune cod vestimentar: Cum trebuie sa se imbrace angajatii (Video)
Foto: logec.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) adopta un singur cod vestimentar, care se va baza pe patru principii - flexibil, adecvat, contemporan si decent.

"Ca urmare a infiintarii Autoritatii de Supraveghere Financiara, in anul 2013, prin comasarea CSA, CNVM si CSSPP, in institutie s-au regasit trei stiluri diferite. Acest Cod Vestimentar nu reprezinta o insumare a acestor stiluri si nici un compromis pentru fiecare. Inseamna pur si simplu o abordare noua, proaspata, flexibila, orientata spre viitor", se spune in Codul Vestimentar al ASF.

Andreea Paul: Un angajat al ASF castiga de 7 ori mai mult decat salariul mediu brut pe economie

Tinuta standard in ASF va fi Smart Casual, cu doua variante alternative in functie de circumstante: Business (pentru cei care interactioneaza zilnic cu diverse categorii de colaboratori externi si pentru toate situatiile in care angajatii participa la intalniri cu parteneri externi, evenimente cu presa sau alte evenimente externe/de reprezentare) sau Friday Casual (doar pentru zilele de vineri, atunci cand angajatii nu au intalniri cu persoane din afara institutiei).

Smart Casual este un stil modern si lejer, care imbina armonios eleganta si confortul. Regula de baza este pastrarea unui echilibru formal intre culori, volume si texturi.

La femei, acest stil presupune "piese cu croiala clasica sau usor avangardista, dar nu in combinatii excentrice, taior, jacheta sau blazer, fusta midi sau 3/4, rochie camasa sau bluza, pantaloni in culori neutre, jeans clasici, cardigan, pantofi cu toc sau balerini, incaltaminte eleganta cu toc sau talpa plata (pantofi, balerini, cizme, botine/ghete, sandale fara a fi prea decupate sau extravagante), accesorii, iar la barbati - pantaloni din stofa sau pantaloni chino (din doc), jeans clasici, camasa cu maneca lunga, tricou polo, cravata (optional), jacheta/blazer, pulover, pantofi cu sau fara siret".

Stilul alternativ Business presupune la femei "costum deux-pieces, cu fusta sau pantalon, in culori neutre, fusta midi sau 3/4, pantalon cu croiala clasica (de evitat cei cu talie joasa), camasa/bluza intr-o culoare neutra sau cu imprimeu discret, rochie croiala clasica, in combinatie cu un taior, pantofi model clasic, cu toc, inchisi in fata si in spate (vara se poarta cu dres, iarna - cizme model clasic, cu toc), accesorii - esarfa, curea, bijuterii - subtile, folosite cu masura, in culori discrete".

In cazul barbatilor, acesta presupune "costum cu croiala clasica, in culori clasice/neutre (negru, bleumarin, maro, gri) uni sau cu dungi sau carouri fine, camasa obligatoriu cu maneca lunga, alba, in culori pastel sau in dungi, cravata poate fi cu dungi sau alte imprimeuri (de evitat culorile prea puternice sau imprimeurile excentrice), pantofi de calitate, din piele, negru sau maro, curea asortata cu pantofii".

Vinerea, angajatele ASF vor putea purta "jeans, tricou uni, la baza gatului, culori mai indraznete, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele", iar barbatii angajati la ASF - "jeans, tricou uni la baza gatului, culori mai indraznete, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele".

Autoritatea de Supraveghere Financiara este institutia care care autorizeaza, reglementeaza, supravegheaza si controleaza participantii si operatiunile de pe piata financiara non-bancara din Romania.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#cord vestimentar ASF, #vestimentatie ASF, #imbracaminte ASF , #financiar