Cum te poate falimenta dezeconomisirea?

Luni, 28 Iunie 2021, ora 08:30
13676 citiri
Cum te poate falimenta dezeconomisirea?
Foto: Pixabay.com

Daca termenul inca nu iti este clar, dezeconomisirea este opusul economisirii. Iar termenul se traduce prin cheltuirea unei sume mai mari decat veniturile pe care le incasezi intr-o perioada de timp. In cele mai dese cazuri, este vorba despre salariu.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, ce este dezeconomisirea.

Dezeconomisirea se produce atunci cand tu ai un salariul de 5.000 de lei si cheltuiesti pe luna 5.500 de lei. Sursele de bani in plus pot fi, in general, un card de credit, un imprumut de la prieteni sau familie sau chiar un avans din viitorul salariu.

Genul acesta de comportament financiar te poate duce la "sapa de lemn" pentru ca de la o luna la alta nu faci decat sa rostogolesti niste datorii care devin din ce in ce mai mari, ca intr-un final, sa te trezesti ca nu mai poti achita aproape nici unele dintre ele.

Si daca in cazul prietenilor si rudelor, poate reusesti sa mai intinzi datoriile, in cazul unui card de credit vei ajunge sa fii executat silit de catre banca.

Daca apelezi la un avans din salariu, atunci deja dezechilibrul s-a produs din prima luna, daca nu reusesti sa te redresezi financiar inca din prima luna de cand va trebui sa traiesti cu mai putini bani.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Ce trebuie sa stie copiii pentru o mai buna educatie financiara

Cum sa platesti folosind telefonul

Cum stii ca ai contul bancar protejat

Quarterly Report - Editia 4

Sony pregătește lansarea noului model Xperia Pro C. Cu ce specificații poate veni
Sony pregătește lansarea noului model Xperia Pro C. Cu ce specificații poate veni
Sony pare să pregătească lansarea unui nou model din seria Xperia Pro, posibil numit Xperia Pro C, conform informațiilor apărute pe contul de X al INSIDER SONY. Acesta va fi succesorul...
Uniunea Europeană, o nouă investigație asupra Facebook & Instagram pentru protecția copiilor
Uniunea Europeană, o nouă investigație asupra Facebook & Instagram pentru protecția copiilor
Uniunea Europeană a anunțat deschiderea unei noi investigații asupra Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, exprimând îngrijorări legate de protecția sănătății psihice și...
#dezeconomisire, #cheltuire excesiva, #datorii , #Banca